Nieuws
Nationaal Ouderenfonds lanceert met OldStars 4 nieuwe sporten

Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football de komende maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partner Menzis de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal.

De OldStars beweegstrategie

De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levens-kwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project OldStars hierin ooit maakte was de lancering van OldStars walking football, een primeur in Nederland die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels is ook beweegstrateeg René Wormhoudt aangesloten. Wormhoudt is ook inspanningsfysioloog van het Nederlands voetbalelftal en als docent bij OldStars betrokken. Hij ontwikkelde het ASM model dat inmiddels ook onderdeel is van de OldStars-aanpak. Het resultaat: OldStars walking football wordt inmiddels bij 320 voetbalverenigingen aangeboden aan senioren die actief willen blijven en open staan voor nieuwe ontmoetingen.  De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen. Op deze manier blijven zij de voordelen genieten van een leven lang sport, een doelstelling die het Nationaal Ouderenfonds en partner Menzis beiden hoog in het vaandel hebben staan.

Samen bewegen = samen blijven

Door interventieprogramma’s te ontwikkelen en deze landelijk uit te rollen zorgen het Ouderenfonds en haar partners ervoor dat ouderen niet alleen in beweging komen maar dus ook sociaal actief blijven. Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gilbert: “Wanneer je samen op het veld staat blijf je fit en maak je simpelweg minder kans op mobiliteitsverlies. Daardoor blijft je onder de mensen. Want ook in de derde helft worden nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben hartstikke trots dat wij als fonds met OldStars maar ook andere projecten steeds meer ouderen helpen fit en actief te blijven.”

ZATERDAG 26 JANUARI SEMINAR BIJ  LANDELIJK BESUURDERSCONGRES

De eerste spelvorm: OldStars walking hockey wordt komende zaterdag 26 januari gepresenteerd tijdens het (inmiddels uitverkochte) jaarlijkse congres van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) in Utrecht door OldStars beweegstrateeg René Wormhoudt. De KNHB is een nieuwe partner voor het Ouderenfonds. De komende maanden is het doel dat het Ouderenfonds en de KNHB gaan starten met deze spelvorm bij diverse verenigingen in Nederland. Op deze pagina wordt de komende meer informatie gedeeld over de spelvorm in samenwerking bij de eerste verenigingen die gaan en of willen starten.  Indien er interesse is kan er contact worden opgenomen met info@oldstars.nl.

Overig nieuws
Nieuws
Nederland is toe aan de derde helft

De derde helft, een bekend begrip in de sportwereld. Gezelligheid, humor, napraten, elkaar ontmoeten. Langer blijven hangen dan gepland. Verhalen […]

Lees meer
Toon meer nieuws