Nieuws
Nationaal Ouderenfonds start nieuw project ‘De Derde Helft’

Het Nationaal Ouderenfonds begint met dank aan De Vriendenloterij met een nieuw project bij sportverenigingen: De Derde Helft. De Derde Helft is een nieuw project waarbij een sportkantine overdag als ontmoetingsplaats dient voor 55+’ers. Overdag staan veel sportkantines leeg, terwijl het ook op die momenten als ontmoetingsplaats kan fungeren. Daarnaast zijn er veel ouderen in iedere omgeving die graag anderen ontmoeten en deelnemen aan activiteiten. Wist je dat er zelfs meer dan 2 miljoen eenzame ouderen in Nederland zijn? Daarom willen wij met De Derde Helft in de sportkantine mooie momenten vóór en dóór ouderen (laten) creëren.

 

Voor wie is De Derde Helft?

Tijdens De Derde Helft gaan ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine organiseren, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op die manier kan de club de maatschappelijke waarde vergroten en kunnen ouderen saamhorigheid ervaren binnen een sportvereniging, zonder de sport per se uit te oefenen. Hierbij kan gedacht worden aan bordspelmiddagen en bingo’s. Zodoende hebben zowel de vereniging als de ouderen er profijt van. Win-win!

Omni-vereniging usv Hercules is enthousiast

Meedoen is het belangrijkste thema van De Derde Helft en het uiteindelijke doel is dat de actievelingen zich zo thuis voelen bij de vereniging, dat ze graag een vrijwilligerstaak op zich nemen. Tijdens het twee jaar durende project is het doel De Derde Helft in vijftig sportkantines van start te laten gaan. Gedurende deze twee jaren willen wij 2.500 55+’ers kennis laten maken met dit project dat financieel wordt gesteund door De Vriendenloterij. Bij omni-vereniging usv Hercules in Utrecht wordt dit project al met veel enthousiasme ontvangen en zijn de voorbereidingen in volle gang. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten en ontdek hoe Hercules van start gaat!

Overig nieuws
Toon meer nieuws