Nieuws
Nationaal Ouderenfonds start pilot opleiding OldStars-instructeur

In vervolg op de ontwikkeling/ verbreding van OldStars richting andere takken van sport is het Ouderenfonds gestart met een opleiding tot OldStars-instructeur. Het decor van deze eerste opleiding, gegeven door ASM grondlegger Rene Wormhoudt en docent Bart Logchies, is de PSV Academy in Eindhoven.

Noord-Brabant koploper
De keuze om dit bij PSV te doen sluit goed aan bij de ambities van PSV. Zij willen naast walking football ook het initiatief OldStars Sports met o.a. walking hockey gaan uitzetten in hun regio en achterban.

Noord-Brabant is nog altijd koploper op het gebied van het aantal OldStars teams. De ervaringen in Eindhoven worden meegenomen naar de officiële start van de opleiding tot OldStars-instructeur in verschillende takken van sport.

Doel van de theorie
Johan Annema, landelijk coördinator van OldStars Sports, over de eerste sessie:

“In de eerste cursus-de opstartcursus- is kennis gemaakt met het ASM model door trainers en begeleiders. Een model dat trainers en begeleiders handvatten geeft om te differentiëren in spel- en beweegvormen bij het Walking Football. Deze theorie word ook onderdeel van het OldStars walking Hockey, OldStars walking Basketbal en OldStars walking Handbal. In de modules die worden aangeboden als vervolg op de opstartcursus wordt een verdiepingsslag gemaakt op differentiëren met de warming-up, beweegvormen en spelvormen. Het ontwerpen van trainingen komt hierbij uitgebreid aan bod.”

Wordt vervolgd!

Vragen hierover kunnen worden gestuurd naar: j.annema@ouderenfonds.nl 

Opleiding OldStars Instructeur

Opleiding OldStars-instructeur

Overig nieuws
Toon meer nieuws