Nieuws
Nieuw: laagdrempelig beweegprogramma met OldStars bootcamp

Zwolle stond vandaag in het teken van OldStars bootcamp en vitaliteit voor ouderen. Een mooie dag georganiseerd bij PEC Zwolle United door het Nationaal Ouderenfonds en Icare Ledenvereniging Espria, waar 100 deelnemers benieuwd waren naar OldStars bootcamp. Ook ex-internationals zoals Sjaak Swart, Kees Kist, Henk Warnas, Berry van Aerle, Harry Lubse en Bennie Wijnstekers waren van de partij. OldStars bootcamp is geschikt voor ouderen die de spelvormen van OldStars aantrekkelijk vinden, maar daar niet direct aan (kunnen) meedoen. Toch komen ook zij graag in bewegen, waar OldStars bootcamp de oplossing vormt: het boegbeeld voor de ouderenvriendelijke sportvereniging waar met dit beweegprogramma laagdrempelige beweegvormen centraal staan.

Ouderen, maar ook de coaches en initiatiefnemers luisteren geïnteresseerd naar de lezing en paneldiscussies over het belang van het plezier hebben in bewegen voor ouderen. Zo gaf beweegstrateeg René Wormhoudt informatie over hoe je verantwoord beweegt op latere leeftijd. En vandaag werd goed duidelijk dat iedereen kan genieten van verschillende bewegingsvormen! Waar meedoen aan OldStars spelvormen voor sommigen toch nog een uitdaging is, is OldStars bootcamp een beweegvorm waar alle ouderen aan mee kunnen doen. Zo is OldStars bootcamp een welkome aanvulling op het huidige OldStars aanbod, waardoor ook minder vitale ouderen tussen 55 en 100 jaar fysiek en sociaal actief blijven.

Nieuwsgierig en enthousiast betreden de mannen en vrouwen het veld, klaar om te ontdekken wat OldStars bootcamp inhoudt. Er werden oefeningen gedemonstreerd die een bijdrage leveren aan het versterken van kracht, lenigheid en coördinatie. Denk hierbij aan eenvoudige balspellen om de doelgroep op het voetbalveld te mobiliseren. Maar er was zoals bij elk OldStars evenement bovenal ruime aandacht voor samenwerken en ontmoeten. Want sociaal actief blijven op ouderen leeftijd is minstens zo belangrijk als blijven bewegen.

OldStars bootcamp smaakt naar meer
Vandaag is er een mooie eerste stap voor OldStars bootcamp gemaakt. En dit smaakt naar meer! Samen streven wij ernaar om dit de komende weken verder uit te rollen binnen Nederland, zodat alle ouderen een OldStars spel- of bewegingsvorm kunnen vinden die bij hem of haar past. Wil jij bij jou het initiatief nemen om OldStars bootcamp een stap verder te brengen en ouderen het plezier hiervan te laten ervaren? Samen maken we het mogelijk!


Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma’s ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgen deze organisaties er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook sociaal actief blijven. Met de uitbreiding van het aanbod van OldStars en de samenwerking met Menzis en Van Boxtel zetten de organisaties een nieuwe stap in de landelijke ontwikkeling van een honderd procent ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezondheid, fitheid en socialisatie als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder de ruim één miljoen ouderen in Nederland centraal.

Overig nieuws
Toon meer nieuws