Officiële lancering OldStars walking handball

De eerste zeven initiatieven zijn al gestart in het land- met Volendam als primeur- maar zondagmiddag werd officieel het startsein gegeven voor OldStars walking handball. Dit gebeurde bij de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) in Almere.  Het Ouderenfonds en het NHV maakten gebruik van dit podium om een groot aantal verenigingen te kunnen bereiken en informeren over deze nieuwe beweegvorm.

Namens het Ouderenfonds nam directeur Corina Gielbert het woord. Ze legde nadruk op het sociale aspect van OldStars en dat ouderen op deze wijze elkaar blijven ontmoeten. De sportvereniging is hierin een fantastisch preventief middel om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement komen. Zo vergroten zij het sociale netwerk, terwijl zij gelijkertijd op een laagdrempelige manier in beweging komen.


Corina Gielbert en Danny de Ruiter.

“Ons doel is dat ouderen over twee jaar op ten minste 50 locaties in het land aan OldStars walking handball deelnemen”, aldus Danny de Ruiter, manager verenigingsservice/productontwikkeling bij het NHV. “Het NHV is erg trots op de samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Samen zijn we eind vorig jaar al aan de slag gegaan om OldStars walking handball in Nederland op de kaart te zetten. Handbal is een laagdrempelige en veelzijdige teamsport, die bij uitstek geschikt is om ook door ouderen beoefend te worden”. Doordat OldStars van handbal een aangepaste spelvorm heeft gemaakt, kunnen ouderen van allerlei niveaus tegelijkertijd met plezier sporten. “Bovendien willen we graag onze bijdrage leveren om meer ouderen te laten genieten van de verbondenheid en gezelligheid in het verenigingsleven”, zegt De Ruiter enthousiast. De start is veelbelovend; veel handbalverenigingen tonen hun ambities en sommige verenigingen zijn al enthousiast aan de slag gegaan.  De verenigingen worden hierin ondersteund door het Ouderenfonds. Op langere termijn is het streven dat dit onderdeel wordt van de reguliere werkzaamheden van de NHV.

Daarin zien beide partijen ook samenwerking met andere takken van sport die al begonnen zijn met aangepaste vormen als basketbal en korfbal. Na afloop van de ALV werd de interland gespeeld tussen de heren uit Nederland en heren uit Letland. Het Nederlands team plaatste zich voor het EK handbal.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan Annema, j.annema@ouderenfonds.nl of 06-14443420.

Terug naar nieuws