fbpx

Officiële startsein voor OldStars tafeltennis

Vrijdag 20 september is officieel het startsein gegeven voor OldStars tafeltennis in Nederland door het Ouderenfonds en de NTTB. De ondertekening vond plaats bij de start van OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Taverzo in Zoetermeer. Taverzo is hiermee het tweede initiatief in Nederland dat is gestart met OldStars tafeltennis. Eerder werd er al succesvol gestart in Vries in Drenthe. Het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB in Zoetermeer maakten gebruik van dit podium om officieel de overeenkomst te ondertekenen tussen NTTB en het Nationaal Ouderenfonds. De ambassadeur van het programma is Bettine Vriesekoop.

Nationaal Ouderenfonds directeur Corina Gielbert legde tijdens de kick-off de nadruk op het sociale aspect van OldStars. “Door mee te doen aan OldStars blijven ouderen elkaar ontmoeten. De sportvereniging is hierbij een fantastisch preventief middel om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement terecht komen.”

Sport als middel

Sport is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen en in contact te blijven met elkaar. Daarom is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm. Het doel is om eind 2021 op ten minste 30 locaties ouderen in heel het land aan Old Stars tafeltennis te laten meedoen. In het OldStars tafeltennis is naast voor de spelvorm tafeltennis, aandacht voor vitaliteit via een breder beweegaanbod dat wordt aangeboden door een OldStars trainer. De start is veelbelovend, op 28ste september organiseert de NTTB en Ouderenfonds een bijeenkomst voor OlsStars tafeltennis voor verenigingen in Nieuwegein.

Nieuwe kansen

Directeur van de NTTB,  Achim Sialino: “Tafeltennis voor ouderen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De doelgroep groeit (vergrijzing), onze sport is laagdrempelig en steeds meer verenigingen bieden speelmomenten en trainingen aan voor deze doelgroep op nieuwe tijdstippen. We zien de samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds in de vorm van OldStars tafeltennis als een fantastische stap in de ontwikkeling van sport- en beweegaanbod voor de ouderen welke enorme kansen biedt voor de verenigingen en andere locaties waar de doelgroep samenkomt.”

OldStars

Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. Zo lanceren wij na OldStars walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking rugby, OldStars walking korfball, OldStars walking handball, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball. Hiermee maakt het Ouderenfonds met partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal.

De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project OldStars hierin ooit maakte was de lancering van OldStars walking football. Deze primeur in Nederland werd vijf jaar geleden geïntroduceerd in Nederland.

Terug naar nieuws