Nieuws
OldStars en old music op sportpark Kastelenring

Aan het eind van de ochtend is sportpark Kastelenring in Leidschendam nog in rust gedompeld. In de kantine van voetbalvereniging SEV verzamelen de spelers en initiatiefnemers van de lokale OldStars walking football-ploeg. De regio-aanpak van de club staat vandaag voor een mijlpaal; een eerste toernooi wordt gespeeld op eigen gastvrije bodem. Zes teams uit verschillende windstreken hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging; SJC en v.v. Katwijk uit de Bollenstreek, ADO Den Haag, het Goudse Olympia, Telstar uit Velsen en de Sweetlake OldStars uit Zoetermeer.

De dag wordt geopend met een ontbijt voor de gastheren. Witte bolletjes, plakken ham, gekookte eieren en een lichte spanning in de aanloop naar het evenement staan op het menu. Aan de lange tafel in het clubhuis worden de praktische dingen doorgesproken. Hoe laat begint de barbecue? Wanneer komt de burgermeester? Welke speler is aan welke team gekoppeld om de rol van coördinator op zich te nemen?

Golden Oldies

Aanvoerder Jacques Remmerswaal neemt het woord om aan iedereen duidelijk te maken wat er vandaag verwacht wordt. Korte tijd later wordt het Telstar-team (“Wij zijn de Witte Leeuwen!”) hartelijk ontvangen, worden de velden op het hoofdveld uitgezet en worden op de kleedkamers de namen van de teams geplakt. En de programmaboekjes wachten op de tafels in de kantine geduldig op de enthousiaste spelers.

Een cd met tien uur golden oldies-muziek is samengesteld om de aanwezigen, buiten de balkunsten, ook te vermaken met instrumentale hoogstandjes. “Gisteren nog even samengesteld”, vertelt de muziekfanaat van de SEV-ploeg terloops. De lijst met hits zijn opwarmers voor de avond. Het echte werk wordt namelijk geleverd door de lokale band ‘Cheek to Cheek’. “De bandleden hebben hier in het verleden gevoetbald en vinden het mooi om het publiek vanavond te bespelen”, roept diezelfde fanaat.

Zonnebril op het gelaat

Muziek en voetbal dus. Familie- en voetbalvereniging SEV heet iedereen welkom. De zon ontvangt de meest open armen. In de loop van de middag gaat de bal rollen. “He Jan, hou je stuur recht”, luidt een opmerking naar een struikelende aanvaller. De laatste man van het SJC-korps draagt bij aan de themacombinatie van de dag. Op het gelaat rust een zonnebril die Barry Hay niet zou misstaan. “Do you come from a land down unnnnder…”, schalt door de speakers.

Iedere ploeg speelt vier poulewedstrijden en één finaleronde. Uit de cocktail van de voetballende regio’s komt Olympia uit Gouda als winnaar uit de bus. Sport verbroedert, voetbal verbroedert. De scheidsrechters van de dag worden door de zwartroden uit de kaasstad beloond met onvervalste Goudse stroopwafels. De meest opvallende scheidsrechter zit overigens de gehele middag, in zijn scootmobiel, aan de zijlijn. “Het is een vermakelijke middag en ik zat te genieten in de zon”, spreekt hij tevreden.

Complimenten van de burgermeester

Zowel burgermeester Klaas Tiggelaar als wethouder Sport Nadine Stemerdink zijn, namens gemeente Leidschendam-Voorburg, aanwezig om de prijsuitreiking te doen. “Ik hoop dat dit evenement vele vergelijkbare initiatieven in de regio tot gevolg heeft. Dit heeft alles in zich om door te groeien. Complimenten aan de organisatie”, luiden de woorden van de burgervader. De zon schittert verder in het gezelschap van Phil Collins’ ‘Ooh yes I wish it would rain, rain down on me now’.

 

Dit artikel is onderdeel van het project ‘Met OldStars de regio in’. Het draagt bij aan de doelstelling van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting, Nuts Ohra en Zadelhoff.

 

Overig nieuws
Toon meer nieuws