OldStars in de wijk

Anno 2018 zijn er al meer dan 300 OldStars walking football-clubs in Nederland. Deelname aan OldStars walking football moet mogelijk zijn bij de voetbalclub ‘om de hoek’ en binnen enkele jaren net zo gewoon zijn als regulier voetbal en G-voetbal. Inmiddels zijn er in het land ook enkele voorbeelden van OldStars in de wijk. Deze initiatieven vinden niet zo zeer bij een voetbalclub plaats maar juist in de omringende voorzieningen van de wijk, zoals een (kunst)grasveld of een Cruyff Court.

Een verbindende schakel
Niet altijd is een lidmaatschap van een voetbalvereniging vanzelfsprekend. In sommige gevallen kan de stap te groot zijn. De fysieke afstand tot de vereniging is te groot, de financiële situatie ontoereikend of de ouderen zijn niet bekend met het verenigingsgevoel. De wijk kan in deze gevallen perfect fungeren als verbindende schakel. In iedere wijk zijn pleinen en/of Cruyff Courts: bij uitstek de plekken om ouderen te bereiken.

Het aanbieden van activiteiten is een manier om de ouderen kennis te laten maken met walking football en met sociale aspecten van OldStars. Ouderen worden geënthousiasmeerd om te gaan voetballen en de vereniging heeft de mogelijkheid om zich meer naar buiten te richten en zich te presenteren. Hierdoor ontstaat een relatie met de wijk kan het aantal verenigingsleden groeien en/of het beweegaanbod voor wijkinstanties toenemen.

Dit vraagt om een wijkgerichte aanpak waarbij de samenwerking wordt gezocht met wijkteams, buurtsportcoaches en andere professionals in de omgeving. Laagdrempelig bewegen in de eigen woonomgeving staat hierbij centraal.

Aanmelden en ondersteuning
Wil je OldStars bij jou in de wijk opzetten? Meld je dan snel aan via onderstaande link.

Meld jouw initiatief aan

Voor ondersteuning, kennis en hulpmiddelen kan altijd contact worden opgenomen met het landelijke projectteam OldStars walking football, via info@oldstars.nl. Tot slot een aantal verhalen over OldStars projecten in de wijk: in Heerhugowaard, de Haagse Schilderswijk, Venlo en Rotterdam Katendrecht.