OldStars in deze coronaperiode

De OldStars trainingen en Derde Helft bijeenkomsten liggen vanwege de maatregelen rond het coronavirus in ieder geval tot eind april stil. Toch gebeurt er van alles in deze tijd. Via dit nieuwsbericht brengen we u daar graag van op de hoogte. Niet alleen van wat er in deze periode rond OldStars en de Derde Helft gebeurt maar ook van andere diensten van het Ouderenfonds. 

OldStars gezelligheid en bewegen in de Virtuele Sporkantine

Op inventieve manieren wordt er gezamenlijk als OldStars teams met elkaar bewogen nu dat in deze tijd niet meer als elftal buiten kan. Zo heeft PSV OldStars de Virtuele Sportkantine opgezet waar via het programma Zoom virtuele trainingen worden gegeven en de PSV OldStars meedoen vanuit hun eigen omgeving. Deze trainingen zijn samen gesteld door Harm Oppers van PSV Foundation en René Wormhoudt, grondlegger van ASM (het Athletic Skills Model). Wil jij met jouw OldStars team ook op deze manier contact houden en gezamenlijk in beweging blijven? Wil jij ook met jouw OldStars team in een Virtuele Sportkantine samen bewegen? Bekijk hier dan dit trainingsformulier om zelf aan de slag te gaan met een Virtuele Sportkantine voor jouw OldStars team. Hier vind je instructies over het gebruik van Zoom.


Wil je kans maken op het officiële PSV shirt, gesigneerd door oud-PSVer en OldStar Harry Lubse zoals Harm Oppers in de video aangeeft? Stuur dan het filmpje van hoe jij de squat op creatieve manier uitvoert naar info@oldstars.nl. Wie weet komt het shirt dan jouw kant op!

Een uurtje afleiding met OldStars Radio

De reeks afleveringen van de OldStars podcast loopt op. Kies zelf jouw moment om te luisteren naar de afleveringen vol ontspanning, muziek, tips, inspiratie en mooie verhalen. Gemaakt door OldStars zelf en ondersteund door het Ouderenfonds. Met in de eerste twee weken van OldStars Radio onder meer Ronald de Boer over zijn deelname aan een tennismarathon, Joop Spijker over de Virtuele Sportkantine van de PSV OldStars, de inzet van Cambuur en FC Emmen voor hun omgeving, en nog veel meer. Luister hier de afleveringen van de podcast. Wil jij met jouw OldStars team de muziek kiezen voor een volgende aflevering van OldStars Radio of het je tips, verzoekjes of vragen voor de podcast? Mail dan naar info@oldstars.nl.

Clubhuis de Derde Helft komt naar je toe

Geïnspireerd door initiatieven in het land om mensen op balkons in beweging te brengen heeft de ouderencommissie van Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp het plan opgevat om De Derde Helft naar de mensen toe te brengen en met mensen uit zorgcentrum Ommedijk te bewegen en te dansen op vrolijke muziek. De bewoners en personeel vanaf het balkon, de ouderencommissie vanaf de grond. De zogenaamde BalkonBewegen sessie werd door de ouderencommissie ism Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk verzorgd.

Dinsdag 7 april was de eerste sessie, vrijdag 11 april de tweede. De eerste sessie was een groot succes, bekijk hier de beelden. Bewoners hebben een half uur met plezier bewogen. Bekijk hier de beelden in de video hieronder.

Leren videobellen en whatsappen?

Hoe kan ik videobellen met de kleinkinderen? Ik ga niet meer naar de supermarkt, hoe kan ik dan online boodschappen bestellen? Online zijn is nu nóg belangrijker voor ouderen. Daarom heeft het Ouderenfonds week de Helpdesk Welkom Online opgezet. Ouderen kunnen bellen met al hun online en digitale vragen. Lees hier meer over Welkom Online.

 

Een wekelijks telefoontje van de Zilverlijn?

“Ik ben dan wel een oude knakker, maar ik sta nog vol in het leven. Ik vind het fijn om aanspraak te hebben als ik thuis ben. En daarom is de Zilverlijn van het Ouderenfonds echt een uitkomst.” Meneer Van Doorne (89) wordt iedere week gebeld door een van onze vrijwilligers voor een gezellig praatje en een luisterend oor.

Vindt u het in deze tijd ook leuk om iedere week gebeld te worden? Meld u dan aan voor De Zilverlijn.

Coronapanel

Denk en praat mee met het Coronapanel van het Ouderenfonds! Iedereen van 55 of ouder kan zich aanmelden. Door het Coronapanel hoort het Ouderenfonds direct van ouderen hoe zij in deze tijd nog beter kunnen worden ondersteund. Klik hier om u aan te melden voor het Coronapanel.

Terug naar nieuws