Nieuws
OldStars ook voor migrantenouderen

Om ook migrantenouderen aan het voetballen te krijgen, gaat het Nationaal Ouderenfonds OldStars implementeren bij voetbalclubs met een hoog aantal leden met een migrantenachtergrond.

Aanpak

We gaan minimaal 520 migrantenouderen (55+) van diverse amateurclubs in de grote steden aanmoedigen om (meer) deel te nemen aan de lokale samenleving. We hopen zoveel mogelijk migrantenouderen te enthousiasmeren voor deze bijzondere voetbalvorm. Daarom legt het Nationaal ouderenfonds de komende weken en maanden contact met diverse verenigingen en gemeenten. Samen met hen willen we tot een plan van aanpak  komen. Het project wordt mogelijk gemaakt door Fonds Nuts Ohra.

Migrantenouderen

Ouderen die door fysieke, sociale of andere redenen weinig lichamelijk actief zijn, lopen meer kans op gezondheidsproblemen en komen sneller in een sociaal isolement terecht dan ouderen die veel bewegen. Bij migrantenouderen blijkt deze problematiek sterker te spelen dan bij autochtone ouderen. De OldStars-aanpak levert deelnemers meer vitaliteit, een zinvolle dagbesteding, een nieuw sociaal netwerk en de mogelijkheid om zelf actief te zijn als vrijwilliger. Deze positieve punten zijn ook van toepassing op migranten OldStars.

Succes

Het succes van de OldStars-teams valt of staat met de actieve deelname van de senioren. Behalve deelname aan de wekelijkse voetbaltrainingen en de organisatie van toernooien, vragen we de spelers ook om nieuwe deelnemers te werven. Zij weten immers als geen ander welke buurtgenoten behoefte hebben aan extra sociale contacten en beweging.

Meer weten?

Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Annema, projectleider OldStars Nationaal Ouderenfonds, via e-mail j.annema@ouderenfonds.nl of telefoon 06-14443420.

Overig nieuws
Toon meer nieuws