fbpx

OldStars Radio vindt nog steeds luisterend oor

“Je kunt luisteraars laten dromen en voelen”

Het begon eigenlijk met het OldStars sportfestival vorig jaar in Laren. Eric Hurink (59) deed er verslag van op TV Noord-Holland, waar de OldStars sporten voetbal, rugby en hockey aan bod kwamen. Zo kwam hij in contact met het Ouderenfonds. “Alleen, ik ben meer een radioman en ik zei tegen Johan Annema van moet je niet iets doen met radio? Zo is OldStars Radio uiteindelijk begonnen.”

Een uurtje weg uit de dagelijkse sleur van slecht nieuws, spanning en verveling. Zo wordt OldStars Radio omschreven op de website OldStars.nl. Inmiddels is de podcast, want dat is het, toe aan aflevering 30. Tweemaal per week, op de dinsdag en vrijdag komt om 10.00 uur de nieuwste aflevering online.

Washok

“Ik ben een radioman en presenteer het programma samen met Gerard Draaisma. Ik maak de podcast vanuit mijn studio in Laren. Nou ja studio. Het is gewoon het washok bij mij thuis, ha, ha. Er staat een computer, een microfoon en een mengpaneel. Meer heb je ook niet nodig.”

“De eerste keer had ik drie keer niks aan spullen”, zo gaat Eric verder. “Ik nam via skype alle interviews op, zette er muziek onder en monteerde het materiaal wat met mijn mobiele telefoon. Later kreeg ik wat hulp van een geluidstechnicus en werd het steeds professioneler.”
“Het kost mij nu zo’n vijftien uur per week, oftewel een dag per aflevering. Maar het is hartstikke leuk om te doen. Radio is echt mijn medium. Je kunt je creativiteit erin kwijt. Het gaat om je fantasie en kunt de luisteraars laten dromen en voelen wat er gaande is. Het is veel minder afstandelijker dan televisie.”

Schuiven

OldStars Radio begon op vrijdag 27 maart en nam een pauze in de zomer. Toen de tweede coronagolf zich aandiende, zette Eric en Gerard op 30 oktober de spreekwoordelijke schuiven weer open. De opzet is ietsje anders. Eric zit in Laren en Gerard (68) breekt in de podcast in vanuit zijn homestudio in Leeuwarden. Er is sprake van duo-presentatie dus.

Gerard vertelt zijn verhaal: “Ik zag op een gegeven moment een oproep voor de podcast van OldStars Radio. Het begon toen wel te tintelen, want ik heb een verleden bij de lokale omroep Leeuwarden en was in 2007 de maker van de allereerste podcast in Friesland.”
“Ik meldde mij aan en begon vanuit huis met sfeerreportages van Walking Footballers van Cambuur Verbindt. Daar was ik zelf ook actief voor. Bij die verhalen ging het mij echt om de mens achter de voetballer, want ik ben heel erg geïnteresseerd in mensen en hoe zij in het leven staan.”

Koffieheren

“Onder de naam Geer & Eer in de Weer (de koffieheren) bespreken we elke aflevering allerlei zaken die te maken hebben met sporten en bewegen voor ouderen. Dat kost allemaal best veel tijd, maar het is nog steeds heel leuk en dat moet vooral zo blijven. Ook nu doe ik ieder keer nog de interviews. Wat mij daarin zo aanspreekt? Er zitten namelijk altijd twee kanten aan de zaak.”

OldStars Radio is iedere dinsdag en vrijdag te beluisteren via deze website, Anchor.fm, Spotify en met de zoekterm ‘OldStars Radio’ via Apple en Google. De redactie bestaat naast Eric en Gerard uit Wim Vermeulen, Johan Annema en Tamara Bok.

Artikel geschreven door Erik Riemens

Terug naar nieuws