Nieuws
De OldStars van SEV als voortrekkers in de regio Haaglanden

“Ik ben al veertig jaar als lid betrokken bij deze vereniging en ik vind het leuk om nieuwe projecten op te zetten”, vertelt OldStars Expert Jacques Remmerswaal in de kantine van voetbalvereniging SEV uit Leidschendam. Sport En Vriendschap, de woorden die de clubnaam samenstellen worden door Remmerswaal overtuigend uitgedragen. “Bij ons is iedereen welkom; van peuters tot OldStars walking football-spelers. Wij bieden tachtig jaar voetbalplezier; van twee tot tweeëntachtig”, luidt het credo.

Remmerswaal wil de nieuwste toegevoegde spelvorm, OldStars walking football, ‘van onderaf’ groter later worden. Bij zijn vereniging en bij andere clubs uit de regio. “De bottom-up benadering, daar geloven wij heilig in. Wij zijn bij SEV gewoon begonnen met OldStars walking football en we hebben gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Nu, twee jaar later, hebben we twintig spelers en is iedereen aan komen waaien uit het netwerk van de vereniging. Het is gegroeid vanuit de opstart door de club, onder meer door een toernooi met de OldStars van ADO Den Haag en Sweetlake in 2016”, luidt zijn uitleg.

Regionale werkgroep

Samen met andere leden van SEV-OldStars wil hij een voortrekkersrol pakken in de regio Haaglanden. “Zoals Sweetlake ons heeft geholpen, bieden wij ondersteuning met het uitwisselen van spelers en kennis bij v.v. Katwijk. Bovendien hebben we informatiebijeenkomsten georganiseerd over de voetbalvorm”, vervolgt Remmerswaal. Het gesprek wordt kort onderbroken door de gasten uit Gouda (Olympia) voor het toernooi van vandaag. Zij overhandigen Remmerswaal de stroopwafels uit eigen stad.

Mink Kuijt is een ander lid van het OldStars-ensemble in Leidschendam. Als voorzitter van een regionale werkgroep over de spelvorm vormt hij ook een aanspreekpunt voor teams uit de regio. “Wij zijn hier verder dan veel andere teams. Voor ons zijn praktische zaken bekend, voor andere clubs zijn dat nog vraagtekens”, vertelt hij. “En met de werkgroep, waar ook vertegenwoordigers van andere clubs uit de regio in plaatsnemen, bieden we mensen een kans om de juiste weg te wijzen”, vervolgt Kuijt.

Uitbreidende olievlek

“We zijn inmiddels twee keer bij elkaar geweest om de regio-aanpak te bespreken in de werkgroep”, luidt de aanvulling van Remmerswaal. Hoe zijn de mannen van SEV in de werkgroep terecht gekomen? Remmerswaal: “Johan Annema, landelijk projectleider OldStars walking football voor het Nationaal Ouderenfonds, heeft mij gevraagd om het initiatief hiervoor te nemen.” De regio-aanpak is onderdeel van het beleid “Met OldStars de regio in” van het Ouderenfonds.

De manier waarop de voetbalvorm volgens hem gaat groeien is inzetten op de juiste verspreiding van de boodschap. “Wij kunnen relevante zaken delen met verenigingen die hiervoor open staan. Uit de toename van de informatiebehoefte merken we dat de OldStars walking football-olievlek zich langzaam aan het uitbreiden is”, aldus Remmerswaal.

Ook Gijs van Wijk ziet veel potentie in de vorm en in de rol die zijn club SEV regionaal kan pakken. “Wij willen bij deze vereniging een soort informatiecentrum opzetten. Laat de geïnteresseerden maar komen, wij helpen ze graag verder.” Van Wijk, sportleraar van beroep, benadrukt de samenwerking die nodig is bij de spelvorm. “Verenigingen en gemeenten moet elkaar gaan vinden om het regionaal te doen laten groeien.”

Dit artikel is onderdeel van het project ‘Met OldStars de regio in’. Het draagt bij aan de doelstelling van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting, Nuts Ohra en Zadelhoff.

 

Overig nieuws
Toon meer nieuws