OldStars tennis opstarten bij jouw vereniging

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel houden met het project ‘OldStars Sport’ ouderen in beweging met aangepaste spelvormen. OldStars tennis is de nieuwste toevoeging aan de OldStars familie. Deze bestond al uit verschillende aangepaste spelvormen zoals OldStars walking football en OldStars walking handball. Met het programma OldStars Sport willen wij ouderen de mogelijkheid geven om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Een steeds grotere groep ouderen benaderen sport en bewegen namelijk op een andere wijze. Zij willen andere beweegvormen terugzien dan de originele sporten. Het gaat bij ouderen en OldStars Sport namelijk niet per se om winnen. Maar het gaat juist om het ontmoeten en meedoen. Zo wordt het brede gezondheidsaspect gecombineerd met een leuke activiteit met een spelvorm in een sociale setting.

Tijdens de landelijke kick-off van OldStars tennis willen wij bestuurders, initiatiefnemers, coaches en begeleid(st)ers enthousiasmeren om de spelvorm bij de lokale vereniging aan te bieden. Ben je benieuwd hoe jij bij jouw vereniging OldStars tennis kunt opstarten? Kom dan naar de landelijke kick-off en ontvang de informatie die je nodig hebt. Verenigingen die OldStars tennis willen opstarten kunnen vervolgens rekenen op de ondersteuning van het Ouderenfonds. Deze bestaat uit verschillende instrumenten, zoals een opleiding, PR-ondersteuning en promotiematerialen.

Of een vereniging en/of initiatief in aanmerking komt voor deze ondersteuning en/of ondersteuningsinstrumenten is afhankelijk van de regio, de capaciteit op landelijk niveau, de inzet van de vereniging en de wensen per vereniging. Hier worden per initiatief afspraken over gemaakt via een voorstel tot ondersteuning. Wanneer er interesse is om OldStars tennis bij jullie vereniging te ontwikkelen, kan er contact worden opgenomen met j.annema@ouderenfonds.nl.

Terug naar nieuws