Nieuws
OldStars tweedaagse voor herhaling vatbaar!

Op 28 en 29 maart organiseerde het Nationaal Ouderenfonds, sportvereniging Overbos en de gemeente Haarlemmermeer de OldStars tweedaagse in Hoofddorp. Op de avond voor de eerste OldStars-meeting in Hoofddorp is de kantine van Overbos het podium van een kennissessie over het programma OldStars, bestaande uit verschillende sporten, en gezond oud worden in en rondom de sportvereniging. De dag erna speelden tien OldStars walking football teams met en tegen elkaar. En dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Sessie Samenspel OldStars
Tijdens de interactieve sessie over samenspel gingen professionals, vrijwilligers en verenigingsbestuurders in gesprek over de mogelijkheden om samen te kunnen werken binnen het programma OldStars. De bijeenkomst stond onder leiding van NOS Langs de Lijn verslaggever Chris Wobben. Na een pleidooi van Arjen van Kalleveen (Overbos OldStars-coördinator) over de hulpvragen van de vereniging betreft het binden van ouderen aan de vereniging, werd gastspreker Caroline de Bes van Netwerk Anders Doen naar voren geroepen. Zij vertelde over de geleerde lessen en tips betreft het samenspel en de samenhang tussen het sociaal domein en overige organisaties. Alle aanwezigen gingen met de nodige ideeën en tips huiswaarts.

Initiatiefnemer van de 2-daagse Arjen van Kalleveen over deze geslaagde avond: ‘wij merken dat veel verenigingen die aan OldStars doen tegen dezelfde uitdagingen aanlopen als SV Overbos. Namelijk hoe bereik je ouderen en zorg je er samen voor dat ze blijven bewegen? En nog belangrijker: hoe zij sociaal actief bezig blijven. De ideeën en suggesties van Caroline de Bes en de input vanuit alle aanwezigen helpen ons bij het doorgroeien van het Walking Football. Er zijn contactgegevens uitgewisseld en zelfs vervolgafspraken gepland om samen op te trekken in het OldStars programma. We gaan er mee aan de slag!’”

Met deze avonden (of in de toekomst misschien wel ochtenden/middagen) kunnen we de initiatieven van ouderen in en rondom de vereniging versterken door partijen bij elkaar te brengen, maar ook nieuwe ideeën te opperen.  Dit sluit aan bij de ontwikkeling van OldStars, maar ook ons nieuwe programma: De Derde Helft. Dit krijgt zeker vervolg, aldus Johan Annema

Ontmoeten door middel van walking football
De dag erna was het tijd voor de OldStars walking football meeting. Dit toernooi stond in teken van ontmoeten en samen bewegen. Clubs als ADO Den Haag, Zuid-Oost United, Telstar en Theole Tiel maakten hun opwachting op deze zonovergoten dag. Gastheer SV Overbos leverde ook een team om deel te nemen. Het ontmoetingsprogramma werd geopend door wethouder Marjolein Steffens- van de Water en SV Overbos voorzitter Ron Spek, waarna de wethouder de aftrap verzorgde van de eerste ontmoeting. De lunch was voor velen een hoogtepunt was de lunch, verzorgd door SV Overbos. Een ontspannen en gezellige sfeer kenmerkte de tweede dag van OldStars tweedaagse. Na het laatste fluitsignaal werd er gezamenlijk afgesloten in de kantine. Elk team ontving een vaantje en een applaus. Iedereen is winnaar!

OldStars Sport
Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars Sport de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football de komende maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

 

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving
Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met o.a. partner Menzis de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als plan tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal. De diverse OldStars sportvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen. Op deze manier blijven zij de voordelen genieten van een leven lang sport.


Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis en Boxtel Hoorwinkels.

 

Overig nieuws
Toon meer nieuws