Nieuws
OldStars walking football afgetrapt in Alkmaarse wijk Daalmeer

Het Cruijff Court in Alkmaar wordt goed benut door de senioren in Alkmaar. Een aantal weken geleden werd namelijk het programma OldStars in de Wijk Daalmeer geïntroduceerd. Op uitnodiging van gemeente Alkmaar, het wijkcentrum, s.v. Koedijk en het Nationaal Ouderenfonds maakten 20 enthousiastelingen kennis met OldStars walking football. Dat was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat zij zich op Cruyff Court van hun beste kant lieten zien.

Demonstratie op het veld
De ochtend begon met uitleg over de spelregels (o.a. niet rennen), de landelijke opzet en het voorstellen van de organisatie. Wat volgde was een sportieve demonstratietraining onder begeleiding van OldStars uit Heerhugowaard. Na een warming-up werden door twaalf deelnemers sportieve oefenpartijtjes gespeeld op een bijzondere locatie; namelijk het Cruijff Court in Daalmeer. Drie kwartier later kwamen de deelnemers bezweet en voldaan van het veld.

OldStars in de wijk
Anno 2019 zijn er al meer dan 330 OldStars walking football-clubs in Nederland. Deelname aan OldStars walking football moet mogelijk zijn bij de voetbalclub ‘om de hoek’ en binnen enkele jaren net zo gewoon zijn als regulier voetbal en G-voetbal. Inmiddels zijn er in het land ook enkele voorbeelden van OldStars in de wijk. Deze initiatieven vinden niet zo zeer bij een voetbalclub plaats maar juist in de omringende voorzieningen van de wijk, zoals een (kunst)grasveld of een Cruyff Court. In dit geval fungeert het wijkcentrum in Daalmeer te samen met s.v. Koedijk als verbindende schakel om 55-plussers een gezellige en sportieve activiteit te bieden. ‘Het wijkcentrum faciliteert graag dit soort activiteiten. We zijn blij om samen te werken met s.v. Koedijk en de gemeente. Mooi samenspel tussen de organisaties in de wijk’ aldus Kees Niesten, sociaal cultureel werker van wijkcentrum Daalmeer. Namens s.v. Koedijk was beoogd trainer-coach Rein Lakeman aanwezig. Ook hij is enthousiast over de mogelijkheden die walking football biedt; ‘Ik ben zeer tevreden over de opkomst, waarbij na het spelen van de wedstrijd een ieder met een tevreden gevoel naar huis ging. Ik ben ervan overtuigd dat we dit kunnen uitbreiden met meer aanmeldingen’.

Op naar meer!

Na afloop van de training en de start van de derde helft werd in de kantine al verder gebrainstormd over een vervolg. Elke donderdag van 10:00-11:30 zal er getraind gaan worden.

Wouter Breedt Bruijn van de gemeente Alkmaar, was zeer tevreden; ‘we hebben met het Cruyff Court een fantastisch trapveldje in Daalmeer. Het is prachtig als daar fanatiek gebruik van wordt gemaakt en er samengewerkt wordt om dit te bereiken. Het plezier straalde er vanaf bij de heren en natuurlijk gaat dat overstralen naar de buurt’. Kortom: een groot succes en het smaakt naar meer.

Meedoen?
Geïnteresseerde deelnemers en maatschappelijke organisaties kunnen voor het initiatief contact opnemen met Kees Niesten, Keesn@wijkcentrumdaalmeer.org.

Overig nieuws
Nieuws
Nederland is toe aan de derde helft

De derde helft, een bekend begrip in de sportwereld. Gezelligheid, humor, napraten, elkaar ontmoeten. Langer blijven hangen dan gepland. Verhalen […]

Lees meer
Toon meer nieuws