fbpx

OldStars walking football en ‘cig kofte’ succesformule voor s.v. Besiktas

Een broodje bal of een bittergarnituur is vrij gebruikelijk in de sportkantine na een fysieke inspanning. Bij de OldStars van s.v. Besiktas pakken ze het anders aan. Daar staat ‘cig kofte’ op het menu. Een Turkse vegetarische lekkernij bestaande uit gemalen walnoten, bulgur en speciale kruiden. Of het vaste prik wordt is de vraag, maar bij de feestelijke kennismakingstraining OldStars walking football bleek het een welkome versnapering en een succesformule. Eerst elkaar ontmoeten en samen bewegen, daarna samen eten.

Op een winderige vrijdagavond maakten tien nieuwe deelnemers kennis met de snelgroeiende spelvorm OldStars walking football bij s.v. Besiktas. De voetbalvereniging met Turkse roots aan de Charloisse Lagedijk in Rotterdam (aan de grens van Barendrecht) heeft de ambitie om mannen uit de wijk te binden aan deze activiteit. De combinatie ontmoeten, bewegen, eten bleek goed in de smaak te vallen. De OldStars walking football ervaringen van de aanwezige delegatie van Feijenoord OldStars maakten de avond compleet. Zij deden enthousiast hun verhaal over de spelvorm en over het sociale contact, en konden als tegenprestatie een lekker hapje mee eten.

Tevreden gezichten alom en men was het eens; dit is voor herhaling vatbaar. De enthousiaste kartrekker Mehmet Topas gaat namens s.v. Besiktas de spelvorm de komende weken een vervolg geven. “Vanaf november gaan we elke maandagavond trainen. Iedereen is welkom om langs te komen en het te proberen.” Opgeven kan door een mailtje te sturen naar Besiktasmvt@hotmail.com.”

De OldStars walking football kick-off van s.v. Besiktas krijgt ondersteuning van het Nationaal Ouderenfonds en de landelijke partners Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Het Theresia Spijker Fonds en Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms.

Terug naar nieuws