WordPress databasefout: [Table 'db268907_oldst_live.old_pollsq' doesn't exist]
SELECT * FROM old_pollsq

Nieuws
OldStars walking football in de Haagse Schilderswijk

Sinds dit voorjaar zijn ongeveer tien ouderen, voornamelijk uit de Marokkaanse gemeenschap, in de Haagse Schilderswijk actief met OldStars walking football. ADO Den Haag in de Maatschappij ondersteunt dit initiatief samen met het Nationaal Ouderenfonds. Het doel is om ouderen meer in beweging te krijgen en extra sociale activiteiten te organiseren voor de doelgroep. Met de actieve bijdrage van een buurtsportcoach en een vrijwilliger toont de wijk haar wil om het initiatief duurzaam op te zetten.

Buurtpreventieteam
Buurtcentrum De Mussen is een centrale plaats de Schilderswijk en heeft een verbindende rol voor de verschillende achtergronden die samenkomen. Ook voor de walking footballers. De buurt heeft een Buurtpreventieteam en dat team is benaderd om als voortrekker te dienen voor het initiatief.

Voorzitter Ali Kammyte is binnen het preventieteam een voorname stimulator voor de groep. Veel van de deelnemers hebben hun geboortegrond in Marokko en vallen dan ook onder de eerste generatie gastarbeiders.

Inzet en energie
De trainingen vinden plaats in een kleine gymzaal achter het Buurtcentrum. De eerste twee trainingen waren een leuke chaos, het concept walking football was nog niet geland en er werd volop gerend. Het leek dan ook meer op een veteranenvoetbal, maar de inzet en energie was duidelijk aanwezig.

Een aantal deelnemers had voor de start van het het initiatief niet gevoetbald, maar na een aantal trainingen bleek dat ze toch over een verrassende techniek beschikken. Het lopen in plaats van rennen werd ook steeds duidelijker en men ging elkaar corrigeren in verschillende talen. De groep start de wekelijkse training met een kop koffie of thee en staat altijd om acht uur klaar in de zaal.

Rondleiding ADO-stadion
Om de eerste periode van het initiatief af te sluiten, bezoeken de deelnemers op woensdag 11 juli het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Het vervoer gaat met busjes van de club en de deelnemers wacht onder meer een rondleiding door het stadion.

Vervolgens zal de groep in Buurtcentrum De Mussen een hapje eten en gezamenlijk een halve finale van het WK kijken. Al met al wordt het een prachtige afsluiting voor dit seizoen en zal in september vol enthousiasme weer aan de slag worden gegaan met OldStars walking football!

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en FNO.

Overig nieuws
Netwerkbijeenkomst 28 maart
Nieuws
Netwerkbijeenkomst op 28 maart

Sv Overbos en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op 28 maart een kennissessie over het programma -‘OldStars, gezond oud worden in […]

Lees meer
Toon meer nieuws