OldStars walking hockey begint echt te leven

De OldStars wereld moest er even aan wennen. OldStars was toch een beetje het kindje van de walking football spelers. Zij hebben aan de OldStars wieg gestaan en hebben ‘het kind’ opgevoed en groot gebracht. Nu moeten ze het kind delen met anderen. Met mensen die liever tegen een bal aan slaan dan schoppen. Het wennen heeft inmiddels plaats gemaakt voor gunnen. Tekenend is dat walking football spelers als Wim Vermeulen zich nu inzetten voor andere OldStars sporten, zoals walking hockey. Het OldStars doel is ongeacht de sport gelijk, de levenskwaliteit van ouderen verhogen door een leven lang sport.

Nationaal Ouderenfonds en Bovenlander Clinics

De komende twee jaar gaan het Nationaal Ouderenfonds en Bovenlander Clinics gezamenlijk aan de slag om OldStars walking hockey op de kaart te zetten in Nederland. De OldStars walking hockey on tour zal meerdere hockeyverenigingen in het land aandoen om betrokkenen te informeren en te enthousiasmeren voor het concept OldStars walking hockey. Ex-international Floris Jan Bovelander: “Ik vind het super leuk om mij in te zetten voor een leven lang hockey. Tophockey, jeugd, beginner of trimmer. De basis van hockey is voor mij altijd samen zijn, samen spelen en samen strijden. Of dat nu in volle sprint is of wandelende tred.”

Bovenlander Clinic in Schijndel

Vrijdag 11 oktober namen 48(!) enthousiaste ouderen deel aan een OldStars walking hockey clinic bij SMHC de Hopbel in Schijndel. Bij deze club zijn ze een al een half jaartje bezig met OldStars walking hockey. Dertig ouderen komen daar wekelijks samen. SMHC de Hopbel is hiermee een voorbeeld voor andere Brabantse hockeyclubs. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij deze club een OldStars walking hockey clinic werd georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds en Bovenlander Clinics. Onder de vele deelnemers zaten afgevaardigden van maar liefst vier hockeyclubs uit de regio. Zij keerden geïnspireerd terug na afloop van de dag.

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel houden met OldStars ouderen in beweging en geven ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking hockey bieden wij een aangepaste spelvorm aan voor hockey op latere leeftijd. Hockeylegende Floris-Jan Bovelander staat volledig achter de spelvorm OldStars walking hockey en geeft ook clinics door heel Nederland. De aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Wist je dat de spelvorm altijd onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer is? Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+.

Terug naar nieuws