fbpx

Cursus Reanimeren en EHBO bij Sportongevallen

Met de training ‘Reanimeren en EHBO bij Sportongevallen” leert u meer over handelen in ernstige situaties, maar ook in minder erge situaties. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker tijdens het sporten. Een enkel is zo verzwikt, moet je dan eigenlijk koelen of niet? Of heeft u altijd al willen leren hoe te reanimeren?

Samen met Schok & Pomp, Medische trainingen organiseren wij de cursus “Reanimeren en EHBO bij Sportongevallen”. Alle docenten die bij Schok & Pomp werken zijn verpleegkundige, ambulance medewerker, co-assistent geneeskunde of arts. Zij kunnen uit praktijk ervaring al uw vragen tijdens de training beantwoorden.

De training bestaat uit 2 delen: de theorie volgt u online via e-learning en daarna volgt een praktijktraining.

Theorie online via e-learning

De cursus “Reanimatie en EHBO bij Sportongevallen” start met een gedeelte online theorie. De online theorie bestaat uit aparte hoofdstukken die u in gemiddeld 4 uur doorloopt. Natuurlijk hoeft u de online theorie niet in één keer af te ronden. U kunt tussendoor even uitloggen of iets anders doen. Het systeem houdt bij waar jij bent gebleven.

Aan het einde van de online theorie volgt een eindtoets. Dit is een toets met vragen over EHBO. Om een bewijs van deelname aan de theorie te behalen moet 80 procent van de vragen goed beantwoord zijn.

De praktijktraining

De praktijktraining duurt 2 dagdelen van 3 uur en geven wij op locatie bij u in de buurt. In de ochtend nemen we aan de hand van scenario’s de meest voorkomende sportongevallen door. Op deze manier wordt de lesstof uit de e-learning op een praktische manier herhaald en kunnen relevante voorbeelden (verstuikte enkel, bal tegen het hoofd, etc.) concreet behandeld worden.

Na de lunch wordt reanimatie en omgang AED geoefend. Wij werken met de meest moderne reanimatie poppen. Deze geven iedere cursist gepersonaliseerde feed-back over hoe de reanimatie te verbeteren is.

Onderwerpen

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Snijwonden * Hoofd-, nek- en wervelletsel * Letsel aan botten, spieren en gewrichten: ontwrichting, kneuzing, botbreuk, spierkramp, spierscheur (zweepslag) * Acute benauwdheid * Verzwikking / verstuiking * Allergische reactie * Oogletsel * Tandletsel * Bewusteloosheid * Vergiftiging * Brand- en schaafwonden * Reanimatie & omgang AED * (Ernstige) bloeding *

Beperkende Corona-maatregelen

Onze praktijktrainingen worden momenteel gegeven volgens het branche protocol dat is opgesteld voor alle EHBO-opleiders. Wij hebben er zelf voor gekozen om een aantal additionele maatregelen te treffen.

  • Zo geven wij iedere cursist een eigen reanimatiepop tijdens de trainingen zodat er niet gerouleerd hoeft te worden. Hierdoor werken wij momenteel met een maximum van 20 deelnemers per training (mits de ruimte dat toelaat).
  • Bovendien krijgen alle deelnemers van ons een eigen kiss-of-life; een mondstuk met plastic doek waar steriel mee gereanimeerd kan worden.
  • Wij desinfecteren onze materialen momenteel allemaal dubbel en brengen handschoenen mee. Dit om het besmettingsrisico eigenlijk volledig uit te sluiten.
  • Wij rekenen op uw medewerking voor ruimtes die groot genoeg zijn om de 1,5m afstand te waarborgen.

Samenvattend

Duur van de cursus:            

Theorie: 4 uur online theorie via e-learning in uw eigen tijd
Praktijk: 1 dag met 3 uur in de ochtend, lunch pauze , 3 uur in de middag
Tijdstip aanvang: 09:30 uur
Tijdstip einde: 16:30 uur
Locatie: Nader te bepalen

Download leaflet / poster

Download hier de leaflet voor verspreiding in uw netwerk.

Vragen / aanmeldingen:

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over de cursus graag contact opnemen  via info@oldstars.nl. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Voor het doorgaan van een cursus moet er een groep zijn van minimaal 10 personen en wordt er 75 euro per cursist gerekend.

Aanmelden voor reanimeer en EHBO cursus

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • * verplicht veld

Oldstars nieuws

Meer nieuws