fbpx

Lokaal Sportakkoord en OldStars

Geloof jij als gemeentebestuurder ook in OldStars Sport en de ouderenvriendelijke sportvereniging? Of ben jij van plan om een OldStars initiatief op te starten bij jouw vereniging? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van het sportakkoord!

Meer info? Mail ons: info@oldstars.nl

Overigens is het niet mogelijk om zonder toestemming van het Ouderenfonds dit aan te vragen bij een gemeente.

Download onder aan deze webpagina bij ‘downloads’ de informatie.

OldStars opstartcursus is onderdeel van service voor de sportlijn van het Sportakkoord

De sportlijn is een uitwerking van het Nationaal Sportakkoord gesloten door de minister van Sport (ministerie van VWS), de gemeenten (Vereniging Sport en Gemeenten) en de sportbonden (NOC*NSF). Samen met de provincies, tal van maatschappelijke organisatie en bedrijven is er een Nationaal Sportakkoord gesloten. De Sportlijn is ontwikkeld door de gezamenlijke sport (Sportbonden, NL Actief en NOC*NSF) om sámen clubs optimaal te versterken.

Om in aanmerking te komen voor de service voor de sportlijn met de OldStars opstartcursus dient de sportclub zgn. ‘waardevouchers’ te verzilveren. Er wordt gekozen voor het werken met waardevouchers omdat we daarmee de waarde van de ondersteuning en opleidingen uitdrukken aan lokale allianties en clubs (gratis dienstverlening bestaat niet).

Hoe kunnen clubs gebruik maken van de waardevouchers?

Waardevouchers vertegenwoordigen een bepaalde waarde van services die clubs, kaderleden en vrijwilligers om niet kunnen afnemen van de gezamenlijke sport. De Adviseur Lokale Sport inventariseert de behoeften vanuit sportclubs, kaderleden en vrijwilligers en matcht deze met de services vanuit de gezamenlijke sport. Via een centrale online omgeving kunnen clubs waardevouchers inwisselen voor services.

We raden clubs aan om zich in een lokale alliantie te vertegenwoordigen én contact op te nemen met de Adviseur Lokale Sport. Een sportclub kan aanspraak maken op waardevouchers, wanneer deze:

  1. Onderdeel is van een lokale alliantie.
  2. Heeft afgestemd met de Adviseur Lokale Sport
  3. Aangesloten is bij de gezamenlijke sport (Sportbond en NL Actief);

De financiering hiervoor wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Sportakkoord.

Voor meer informatie over de servicelijst en het sportakkoord:

https://www.allesoversport.nl/wp-content/uploads/2019/12/Dienstverlening-voor-sportclubs-binnen-het-Sportakkoord-dec-2019.pdf

Oldstars nieuws

Meer nieuws