Nieuws
PEC Zwolle United, Icare en het Nationaal Ouderenfonds ondertekenen een nieuwe samenwerking

Een regionale zorgorganisatie die haar leden gaat activeren, een Eredivisieclub die haar MVO-rol serieus neemt en het Nationaal Ouderenfonds als aanjager en kennisexpert. Deze drie rollen komen samen in een vernieuwde regionale samenwerking voor OldStars walking football. Regio Zwolle als uit te breiden olievlek.

Duidelijke doelstelling
Op woensdagmiddag 28 maart tekenden Arjan Jansen, directeur van Stichting PEC Zwolle United en Johan Annema, landelijk projectleider OldStars walking football voor het Nationaal Ouderenfonds, een vernieuwde regionale samenwerking voor de regionale uitrol van OldStars walking football. Hieruit vloeit een duidelijke doelstelling: binnen nu en een jaar acht nieuwe OldStars walking football-teams opzetten.

Fase twee
De samenwerking vormt de tweede fase van de regio-aanpak aldaar. In de eerste fase is enthousiasme ontstaan bij verschillende verenigingen in regio Zwolle. Dat werd bewezen bij het evenement dat de ondertekening omkaderde. Zeven verschillende clubs vaardigden teams af voor een OldStars-meeting en de onderlinge potjes. Hieronder de ploegen van HZVV, Rohda Raalte, IJVV, Vitesse ’63, Twenterand en de OldStars van gastheer PEC Zwolle.

Breder verankeren
De intentie van de vernieuwde samenwerking is het breder verankeren van de beweegvorm in de lokale samenlevingen. In Hattem, Wezep en Berkum beginnen de voetbalverenigingen ook kennis te maken met de spelvorm.

Lees hier het gepubliceerde artikel in de Stentor over het evenement en hier het artikel op de website van PEC Zwolle United.

Arjan Jansen van Stichting PEC Zwolle United en Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds

Arjan Jansen van Stichting PEC Zwolle United en Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds

Foto: Theo Smits

Overig nieuws
Toon meer nieuws