Nieuws
Positieve resultaten uit enquêtes over de opstartcursus (plus video)

In het kader van OldStars walking football biedt het Nationaal Ouderenfonds een opstartcursus aan. Deze cursus is bedoeld voor deelnemers of begeleiders die geïnteresseerd zijn om als OldStars-trainer aan de slag te gaan. Bart Logchies (KNVB-docent) en René Wormhoudt (grondlegger van het Athletic Skills beweegmodel) vertalen tijdens de cursus de kernwaarden van OldStars walking football naar handvatten en oefeningen in de praktijk.

Enquête onder deelnemers
Onlangs heeft het Nationaal Ouderenfonds een enquête gehouden onder een serie deelnemers aan de cursus. Op deze manier verzamelt het Ouderenfonds belangrijke informatie voor het verder ontwikkelen van de cursus en daarmee het OldStars-programma. De resultaten van de enquête zijn bijzonder positief.

De 33 respondenten hebben de cursus gewaardeerd met een gemiddelde beoordeling van 8.1. Deze positieve waardering stimuleert het Nationaal Ouderenfonds om verder te gaan met het aanbieden van de cursus. Bovendien geeft de feedback uit de enquête nieuwe mogelijkheden tot het verder aanscherpen van de inhoud.

Voorgelegde vragen
Over de opstartcursus werden onderstaande vragen aan de respondenten voorgelegd:

1. Hoe waardeer je de training in haar geheel?
2. Hoe waardeer je de presentatie van de trainers?
3. Hoe waardeer je de plaats waar de training is gehouden?
4. Hoe waardeer je de bruikbaarheid voor de praktijk?
5. Hoe waardeer je de mate waarin de training aan de verwachtingen heeft voldaan?
6. Hoe waardeer je de informatieverstrekking vooraf?
7. Hoe waardeer je de uitwisseling met de andere deelnemers?
8. Hoe waardeer je het niveau van de training?
9. Hoe waardeer je het tempo van de training?
10. Wat vond je de beste onderdelen van de training?
11. Welke onderdelen vond je overbodig/niet nuttig?
12. Welke suggesties heb je ter verbetering van de training?
13. Welke cijfer geef je de training, op een schaal van 1 tot 10?

Resultaten Evaluatieformulier opstartcursus

Wilt u meer weten over de opstartcursus OldStars walking football? Neem dan contact op met het Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl.

Erkende beweeginterventie
Kenniscentrum Sport produceerde onlangs een video over de erkende beweeginterventie OldStars walking football, een productie waarin beweegaspecten terugkomen die ook centraal staan in de opstartcursus. De video benadrukt het bij elkaar brengen en stimuleren van sport en bewegen bij personen van 60 jaar of ouder en het belichten van mentale en fysieke gezondheidsonderwerpen. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe. Bekijk deze informatieve video hieronder.

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en FNO.

Overig nieuws
Netwerkbijeenkomst 28 maart
Nieuws
Netwerkbijeenkomst op 28 maart

Sv Overbos en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op 28 maart een kennissessie over het programma -‘OldStars, gezond oud worden in […]

Lees meer
In memoriam: Sjaak de Wit
Nieuws
In memoriam: Sjaak de Wit (67)

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat na een kort ziektebed Sjaak de Wit uit Monnickendam is overleden.  Sjaak maakte […]

Lees meer
Toon meer nieuws