Protocol website

Het landelijke platform www.oldstars.nl biedt OldStars walking football-clubs vele voordelen. In dit protocol zetten wij de voordelen van het platform op een rij en geven we inzicht in wat er met de gegevens van de club en de clubmanager gebeurt.

Waarom meldt een club zich aan?

Het grootste deel van de OldStars-projecten is aangemeld op www.oldstars.nl. Door een initiatief aan te melden wordt een eigen verenigingspagina geactiveerd om lokale nieuwsberichten te delen met geïnteresseerden en spelers. De pagina kan tevens worden gebruikt om aankondigingen te delen van evenementen of bijzondere ontmoetingen.

Daarnaast geeft een verenigingspagina de mogelijkheid om zelf promotiemateriaal te ontwerpen, zoals een kalender of spelerskaarten. Een aanmelding van een club op de website biedt het landelijke projectteam de kans om het initiatief up to date te houden over (landelijke) evenementen, nieuws en cursussen. Een clubpagina helpt ook in de werving van nieuwe deelnemers, de pagina is namelijk direct openbaar en voor alle geïnteresseerden zichtbaar. Een voorbeeld van een OldStars-clubpagina vind je hier.

De clubmanager kan op de verenigingspagina ook de spelers van het project beheren. Zodra het niet lukt om een initiatief van de grond te krijgen, wordt de clubpagina verwijderd en zijn de gegevens van de club en de clubmanagers niet langer zichtbaar voor bezoekers op het platform.

De eerste stap in de aanmelding van een club is dat een verenigingsmanager zich registreert op het platform, daarvoor wordt om een e-mailadres en een gewenst wachtwoord gevraagd. De verenigingsmanager kan na goedkeuring van het project door het landelijke projectteam met de inloggegevens inloggen op de aangemaakte verenigingspagina. Het aanmelden van een project doe je hier.

Voor vragen over aanmeldingen, goedkeuringen van spelers, het delen van nieuwsberichten op de verenigingspagina of het ontwerpen van promotiemateriaal kan altijd contact worden opgenomen met info@oldstars.nl.

Welke clubs staan er op de website?

Het landelijke platform kent inmiddels meer dan driehonderd OldStars-projecten. Dit zijn clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal, clubs uit het Nederlandse amateurvoetbal en lokale maatschappelijke initiatieven. Zodra een club zich registreert worden de NAW-gegevens van de club met de contactgegevens van de clubmanager zichtbaar voor de bezoekers van de website.

De clubmanagers kunnen zelf contact opnemen met de clubmanagers van nabijgelegen OldStars-projecten voor uitwisselingen, evenementen of het delen van kennis. De homepage biedt met een kaart van Nederland en een zoekfunctie de mogelijkheid om zelf clubs te zoeken. Verder kan worden gezocht op OldStars-initiatieven per provincie.

Het landelijke projectteam voor OldStars walking football werkt aan een verdere uniformering van de clubpagina’s. Het doel is om dit uiterlijk aan het einde van 2018 gereed te hebben.

Wat gebeurt er met de gegevens van de clubmanager?

Het landelijke projectteam maakt alleen gebruik van de gegevens van de clubmanager voor het delen van relevante informatie over de spelvorm. Zo deelt het team updates over nieuwe evenementen en cursussen om de OldStars-projecten verder te helpen en te informeren over leuke en leerzame meetings.

De clubmanager ontvangt de landelijke nieuwsbrief OldStars walking football zodra hij of zij bij aanmelding van het project akkoord heeft gegeven voor het ontvangen van deze nieuwsbrief.

Buiten deze twee doeleinden worden de gegevens van de clubmanager niet gebruikt door de landelijke projecteigenaren van de spelvorm, de KNVB, de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds.

Wat is de rol van de clubmanager?

De clubmanager heeft de inloggegevens voor de verenigingspagina van het project. In die rol kan de clubmanager nieuws of aankondigingen op die pagina delen. Daarnaast ziet de clubmanager aanmeldingen van nieuwe spelers voor het initiatief, per e-mail, binnenkomen. De clubmanager kan zelf contact opnemen met deze nieuwe deelnemer en naar eigen beoordeling de aanmelding goedkeuren of afwijzen. Een nieuwe speler kan zich hier aanmelden.

Verder is de clubmanager voor het landelijke OldStars walking football-projectteam het aanspreekpunt voor het team. Dit houdt in dat hij of zij op de hoogte wordt gehouden over cursussen of evenementen die voor het betreffende team interessant zijn.