fbpx

Robin van Galen in beweging met en voor ouderen als ambassadeur OldStars waterpolo

Robin van Galen, tot voor kort bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam en huidig Commercieel Directeur van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB), sluit zich aan bij OldStars Sport als ambassadeur OldStars waterpolo. Samen met Bettine Vriesekoop, Sjaak Swart, Floris Jan Bovelander en Tom Okker behoort Robin van Galen tot een team van ambassadeurs waarmee nog meer ouderen worden geënthousiasmeerd om in beweging te komen in en rondom verschillende takken van sport.

 

Verbinding centraal

Het Ouderenfonds maakt samen met haar partners Menzis en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het OldStars sportprogramma mogelijk. Hierbij is het doel dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en dat verenigingen daarnaast een ontmoetingsplaats zijn voor belangrijke sociale verbinding. Van Galen inspireert als coach al jaren vele sporters, met als hoogtepunt de Olympisch gouden medialle die hij behaalde met het damesteam in 2008. Middels zijn ambassadeurschap maakt hij zich sterk voor de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen.

Robin van Galen:
“Ouderen komen al graag naar het zwembad. Met OldStars waterpolo maken we daarvan gebruik en dagen we ze uit om meer uit hun eigen lichaam te halen. Ook degenen die anders niet snel naar het zwembad zouden komen. Al kan ik maar een klein steentje bijdragen; om dat geloof in eigen kunnen aan te wakkeren, om oudere mensen weer doelen te laten stellen, en met elkaar in contact te laten komen, dan ben ik een gelukkig mens. We nodigen de mensen uit om te excelleren. Boven zichzelf uit te stijgen. En vooral, om plezier te hebben, andere mensen te ontmoeten. Dat is mijn nieuwe missie, samen met het Nationaal Ouderenfonds en de KNZB.”

Lees meer over de missie van Robin van Galen
‘Ambassadeur Robin van Galen zet zet zijn Olympische missie voort’

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceerde na OldStars walking football al meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en VWS de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Terug naar nieuws