Nieuws
Rotterdamse VVOR start met OldStars Walking Football

Een maand na de Rotterdamse inspiratiebijeenkomst bij Excelsior vond de kick-off van OldStars walking football bij VVOR plaats. De 10 potentiële deelnemers kregen een presentatie en speelden een klein oefentoernooi. Een goed startpunt om in het volgend seizoen van start te gaan met OldStars bij VVOR.

Voorbereidingen

Dankzij de nodige exposure kwamen de deelnemers één voor één de kantine binnen. Klaar voor de kick-off van OldStars walking football in Rotterdam. In de weken voorafgaand deelde VVOR flyers uit, plaatsten ze berichten op social media, was er een speciale pagina op de site en besteedden het Algemeen Dagblad en de Havenloods aandacht aan de kick-off. Eenmaal in de kantine was het ijs snel gebroken. Onder het genot van een kop koffie deelden de deelnemers hun voetbalervaringen van vroeger.

Presentatie OldStars expert

OldStars expert Peter Aal deelde zijn kennis en ervaringen met walking football. Op interactieve wijze betrok hij het publiek bij zijn presentatie. Iedereen luisterde vol aandacht. Ook sprak hij een gezegde uit wat voor hem heel mooi aansloot bij de kick-off: “Een plaatje spreekt meer dan duizend woorden”.

Klein oefentoernooi

Het programma vervolgde zich buiten met een uitgebreide warming-up. De deelnemers werden klaar gestoomd voor een match met tactische oefeningen. Ze liepen heen en weer met de bal en maakten tussendoor een schijnbeweging of deden een trucje. Na 30 minuten kennismaken met de innerlijke voetballer van vroeger, maakten ze teams van 4. De regels waren inmiddels helder en de OldStars in spe konden niet wachten om te beginnen met een klein oefentoernooi. Na 20 minuten van schitterende goals, grapjes, passes en lachbuien was het einde van de training alweer in zicht. De mannen gaven aan dat ze echt dat teamgevoel van vroeger herleefden op het veld.

Vervolg

Na de activiteiten op het veld bleven de deelnemers nog hangen voor een gezellig kopje koffie. De beslissing was unaniem: ze gaan graag volgend seizoen aan de slag met walking football. Missie geslaagd! VVOR bedankt het Nationaal Ouderenfonds, Rotterdam SportSupport en gemeente Rotterdam voor hun bijdrage aan de kick-off.

De kick-off werd georganiseerd door Iris van Buren, student Hogeschool Rotterdam en stagiair bij VVOR.

Overig nieuws
Toon meer nieuws