fbpx

Liveblog : landelijke activatie van lokale politiek met uitreiken aanbevelingen over sport en beweging voor ouderen

Volg hier de laatste ontwikkelingen rondom de landelijke activatie.

Bericht 25-02

Roelof Schraa van ITL Lelystad heeft de uitreiking gedaan in Lelystad met André Kasel, beleidsadviseur gemeente Lelystad.
Foto: Fotostudio Wierd’

Ad Henneveld overhandigde vandaag de aanbevelingen aan wethouder Varekamp voor gemeente Westland.

OldStars onder leiding van Andre van der Ley uit Etten boden wethouder Kuster de drie aanbevelingen van OldStars aan. De OldStars van VV Etten geven aan het bewegen met elkaar erg te missen. Ze vinden het tijd dat de gemeente de waarde van sportparticipatie voor ouderen gaat inzien en daar gericht op inzet.

Bericht 18-02

Vanochtend werden de aanbevelingen, aan de hand van een presentatie, overhandigd aan Bert Kuster, Wethouder Sportzaken, in Oude IJsselstreek.


Gisteren (17-02) werden de aanbevelingen overhandigd door OldStar Wim Vermeulen aan Coby van der Plas, wethouder Sport in Meijerijstad. Vandaag delen we de video van deze overhandiging op de Facebookpagina van OldStars.

Bericht 17-02

Vandaag werden de aanbevelingen door OldStars van sportvereniging Altior overhandigd aan wethouder Gerben van Duin in Nieuwkoop.

Wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop neemt deze aanbevelingen dankbaar in ontvangst. “Wat een mooi initiatief van het Ouderenfonds, dat heel goed aansluit bij de ambities van de gemeente Nieuwkoop op dit gebied. Bewegen is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor onze oudere inwoners. In ons lokale sportakkoord staat dan ook een actiepunt ‘bewegen voor 55+’. Medewerkers sport en buurtsportcoaches kijken samen met verenigingen in de gemeente wat er al is voor deze doelgroep en hoe we dit verder kunnen uitbreiden. Oldstars is daar een mooi voorbeeld van en ik ben er trots op dat we in onze gemeente al actieve Oldstars hebben! Ik hoop dat er de komende tijd nog meer van dit soort initiatieven ontstaan.”

Bericht 12-02

Cees Zeilemaker heeft de aanbevelingen overhandigd aan wethouder Joset Fit tijdens een wandeling in het natuurgebied langs het Ijsselmeer in Medemblik!

Bericht 11-02

 

Bericht 03-2

Lees meer: https://www.nttb.nl/bettine-vriesekoop-en-ttv-maashorst-spelen-wedstrijdje-voor-ouderen-in-uden

Bericht 27-1

Trouw geeft aandacht aan de actie

Lees: https://www.trouw.nl/sport/de-jeugd-krijgt-alle-aandacht-maar-juist-voor-ouderen-is-sporten-nu-belangrijk~b8ad6255/

Bericht 25-1:

Samen zetten we sport en beweging voor ouderen op de politieke agenda in coronatijd

Graag nodigen we jou uit om deel te nemen aan een landelijke activatie van lokale politiek door middel van een uitreiking van een drietal aanbevelingen over sport en beweging voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

De afgelopen maanden is het Nationaal Ouderenfonds druk aan de slag gegaan met een tweetal onderzoeken over OldStars. Eén van deze twee was een impactmeting over OldStars onder deelnemers en de andere een onderzoek samen met het Mulier Instituut over OldStars Sport met betrekking op corona, de maatregelen en het blijven bewegen.

De onderzoeksresultaten zijn vertaald naar een document met aanbevelingen en een factsheet van het Mulier Instituut. De komende weken is het doel om deze documenten uit te reiken aan landelijke politici, lokale politici en koepelorganisaties als NOC*NSF en diverse sportbonden in Nederland. Ook vragen wij andere ambassadeurs als o.a. Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Sjaak Swart om onze aanbevelingen uit te reiken.

Hoe doe je mee?

Wij zijn erop gericht om in de politiek op een positieve manier aandacht te vragen voor het belang van sport en beweging voor de mentale en fysieke weerbaarheid van 55-plussers. Daarom spelen we nu de bal naar jou en nodigen we je uit om onze aanbevelingen aan jouw lokale wethouder of jouw beleidsadviseur van de gemeente te overhandigen.

De documenten kun je ontvangen door je aan te melden via info@oldstars.nl. Deze kun je printen en meenemen naar jouw afspraak. Het overhandigen kan gedaan worden tijdens een ommetje, een goed moment om te vertellen over jouw ervaringen met OldStars en hoe jij de lockdown doorkomt. Misschien zijn er wel beweegtips die je met de wethouder kunt delen? Op die manier zetten we sport samen op de politieke agenda. Heel erg bedankt voor jouw inzet!

Terug naar nieuws