Nieuws
‘Sliert van de Vliert’ initiatiefnemer OldStars FC Den Bosch

Jan van Grinsven heeft als bijnaam de Sliert van de Vliert. De oud-doelman van FC Den Bosch is een bekende onder de voetballiefhebbers. Hij is een van de weinige doelmannen die 1 keer heeft gescoord in zijn voetbalcarrière. Van Grinsven is nog bekender geworden door een andere bekende naam uit de voetbalwereld, Marco van Basten. Van Basten scoorde een van zijn mooiste goals, een fantastische omhaal, tegen FC Den Bosch. En wie was toen de doelman van de blauw-witten? Juist, Jan van Grinsven.

Woensdag 22 november, stadion de Vliert. Van Grinsven heeft andere oud-spelers van Den Bosch opgetrommeld om een potje walking football te spelen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds, van Boxtel hoorwinkels en de FC Den Bosch foundation wordt dit partijtje aangegrepen om OldStars walking football van de grond te krijgen.

Geslaagde aftrap
Van Grinsven spreekt van een geslaagde aftrap: “Er kwam een mooie groep opdagen. Ze reageerden allemaal enthousiast op het spelletje. We willen 60-plussers weer in beweging brengen. OldStars walking football leent zich hier bij uitstek voor. Er is hierbij niks zo mooi om mensen te betrekken bij het spelletje dat hen zo dierbaar is.”

Spelletje zonder keepers
Als oud-doelman is het voor van Grinsven even wennen om een spelletje te spelen zonder keepers. “Het is even schakelen. Maar laten we eerlijk zijn. Elke keeper wil eigenlijk gewoon lekker mee voetballen.”

Geen omhaals meer
Voor ‘Sliert van de Vliert’ is het voordeel van walking football dat de bal niet hoog mag worden gespeeld. De bal uit het netje vissen na een fantastische omhaal van de tegenstander is daarmee verleden tijd. “Haha, gelukkig hoef ik me daar geen zorgen meer om te maken.”

De komende tijd zal op een geleidelijke manier walking football worden opgestart bij FC Den Bosch, onder aanvoering van de Sliert van de Vliert. Woont u in de buurt en bent u geïnteresseerd, meld u gerust aan via de website!

OldStars FC Den Bosch

OldStars FC Den Bosch

 

Overig nieuws
Toon meer nieuws