WordPress databasefout: [Table 'db268907_oldst_live.old_pollsq' doesn't exist]
SELECT * FROM old_pollsq

Nieuws
Stichting Only Friends omarmt OldStars walking football

Stichting Only Friends biedt sport en spel voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en groeit uit tot een breder begrip in de Nederlandse sportwereld. Binnenkort kruizen OldStars walking football en de stichting elkaar. Op het Friendship Sports Centre in Amsterdam.

Start op 25 april
Only Friends-oprichter Dennis Gebbink en Johan Annema, landelijke projectleider OldStars walking football voor het Nationaal Ouderenfonds, kwamen dit voorjaar met elkaar in contact over de spelvorm. Enkele weken later werden de uitnodigingen voor de eerste OldStars walking football-training met trots verstuurd door Gebbink. Naar de leden en naar de netwerkpartners.

“Inmiddels hebben we al acht aanmeldingen binnen, dat is een hele mooie start. We kunnen beginnen. Wij zijn enorm blij dat gehoor is gegeven aan onze oproep. In de brief hebben we ons netwerk opgeroepen om opa’s, oma’s en bekenden op te geven”, zegt Gebbink.

Op het Amsterdamse sportpark van de stichting staat vanaf volgende week het spelconcept iedere woensdag op het menu. Onder leiding van een vaste trainer en naar verwachting toekomstige gast-trainers, gaan de deelnemers het veld op om het OldStars-gedachtegoed verder te verspreiden.

Only Friends
Stichting Only Friends begon in Amsterdam met het aanbieden van sport en spel voor kinderen met een beperking. De activiteiten verspreiden zich langzaamaan verder over Nederland, zo heeft de stichting inmiddels ook een locatie in Utrecht en Doetinchem. Meer dan zevenhonderd kinderen sporten wekelijks met veel plezier bij de stichting.

Gebbink kijkt vooral uit naar het toevoegen van OldStars walking football in het Amsterdamse aanbod. “We gaan met heel veel plezier deze nieuwe vorm aanbieden. Ik probeer Sonny Silooy bij dit project te betrekken. Hij is al vrijwilliger bij ons en hij is bovendien bekend met het spelletje. Zelf ben ik ook aanwezig bij de eerste training.”

Aanmelden
Wekelijks wacht de deelnemers op woensdag om 11.00 uur een training op het gloednieuwe kunstgrasveld van het Friendship Sports Centre (Beemsterstraat 652, Amsterdam). Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via dennis.gebbink@onlyfriends.nl.

De opstart bij stichting Only Friends is onderdeel van de Amsterdamse stadsaanpak voor OldStars walking football. Hierin trekken Gemeente Amsterdam en het Nationaal Ouderenfonds samen op, met het doel om meer verenigingen aan te laten sluiten bij OldStars walking football.

Overig nieuws
Netwerkbijeenkomst 28 maart
Nieuws
Netwerkbijeenkomst op 28 maart

Sv Overbos en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op 28 maart een kennissessie over het programma -‘OldStars, gezond oud worden in […]

Lees meer
Toon meer nieuws