fbpx

Terugblik naar 2020: Ad Henneveld over ‘breder bewegen’

“Het is veel meer dan tegen een bal aantrappen”

Wat hebben OldStars walking football, het plaatselijke sportakkoord, ASM en de filosofie dat bewegen veel meer is dan alleen maar tegen een balletje aan trappen, gemeen? Dat is Ad Henneveld. Hij was en is ook nu nog intensief betrokken bij OldStars Sport en het Ouderenfonds.

Sinds dit najaar is Ad ook nog eens actief als regiovrijwilliger voor het Ouderenfonds in Zuid-Holland. De Nieuwkooper heeft het OldStars walking football bij Westlandia in Naaldwijk en bij Excelsior Maassluis inmiddels in de benen gekregen. “Ik plaatst dat wel in een breder perspectief. Je kunt ervoor kiezen om alleen maar een partijtje te doen, inclusief voetbalhumor. Zoals dat zo vaak gebeurt.” “Mijn filosofie is juist om creatiever te zijn en meer diepgang aan te brengen. Ik noem het breder bewegen. Niet alleen met de benen, maar ook met het hoofd. Die bal doet veel meer met je in dat spelletje.”

Allergisch

“Een voorbeeld is het ASM-model. Dat wil zeggen oefeningen doen op een andere en leuke manier. Een potje voetballen kan altijd nog, maar waarom zou je niet eens met een andere bal kunnen spelen? Sommige ouderen zijn nu eenmaal allergisch voor al te fanatieke sporters. Ik wil juist die mensen er ook bij betrekken.” “Een ander voorbeeld is dat ik mensen veel meer met elkaar wil verbinden. Walking Football leent zich daar prima voor. Dat verbinden is ook met allerlei andere organisaties en initiatieven, waaronder de projecten De Derde Helft en Meesterwerk. Ik zou het mooi vinden als daar bijvoorbeeld ouderen komen vertellen over hun levensfilosofie of een ander interessant onderwerp inbrengen. Ik denk dan gepensioneerde huisartsen of leraren.”

Papier

Wie op het internet zoekt op Ad Henneveld, komt de zin ‘Ad = actieve deelname en veroorzaakt adrenaline’, tegen. Dat is niet zo gek, want hij is als ondersteuner van het Ouderenfonds ook nog intensief betrokken bij het plaatselijke sportakkoord. “Dat staat op papier, we zijn nu bezig met de aanvragen. Dat kost tijd, maar het is uiteindelijk een kwestie van gewoon doen.”

Foto: Ad Henneveld, tweede van links

Ad Henneveld, tweede van links

Terug naar nieuws