fbpx

Terugblik op 2020: Ida Lentelink kartrekster in Hengevelde

“Het is allemaal op spelniveau”

“Er iemand waarmee ik gym. Zij is laatst aan haar schouder geopereerd en ik had haar daarom niet gevraagd om mee te doen. Belde ze op, waarom ze niet benaderd was om mee te doen? Ik had echt niet aan haar gedacht. Ze was er de eerste keer bij, had nergens last van en ze vond het vooral ontzettend gezellig”, vertelt Ida Lentelink.

Zij is kartrekster en deelneemster aan OldStars walking handball, dat begin september van start ging in het Overijsselse Hengevelde. Karin ten Heggeler is procesbegeleider voor OldStars in de regio. Ook was ze jarenlang bestuurslid van WHC, de plaatselijke handbalvereniging, die het OldStars walking handball introduceerde. De taakverdeling is dan ook helder. Ten Heggeler doet de organisatorische kant en Lentelink, met een actief handbalverleden bij WHC, is de ambassadrice en iemand met een groot netwerk.

Zachte bal

OldStars walking handball in Hengevelde, startte officieel dinsdag 8 september bij WHC. De allereerste keer was de opkomst hoog. Zo’n 25 deelnemers deden mee een aantal keek toe. “Het mooie is dat het allemaal op spelniveau is. Je hoeft helemaal niet te kunnen handballen.
Verder wordt er gespeeld met een zachte bal, dus als je een keer een bal in het gezicht krijgt, dan kan dat geen kwaad. En scoren mag pas als iedereen over de middenlijn is.”

Praatje

“Ook mag je niet rennen, dat vind ik zelf ook wel prettig, want lopen is beter voor mijn knieën. Maar het is vooral echt heel leuk en gezellig”, vindt Lentelink. “We zijn de eerste keer begonnen met koffiedrinken en een praatje. Dat houden we erin.”

Terug naar nieuws