Terugblik op 2020: Koos Koster initiatiefnemer in Leiderdorp

“Ik moet echt bezig zijn, mijn agenda zit behoorlijk vol”

“Als marineofficier ging ik al op mijn 55ste met pensioen. Ik ben toen heel bewust op zoek gegaan naar een zinvolle invulling van mijn tijd.” Koos Koster uit Leiderdorp kan moeilijk stilzitten. “Ik moet echt bezig zijn. Na mijn ontslag ben ik in de cliëntenraad van een zorginstelling gestapt en in het bestuur van de hockeyvereniging Alecto. Ook was ik mantelzorger voor mijn moeder.”

Interessant

“Op ons Nationaal Hockeycongres in januari 2019 ontmoette ik Johan Annema van het Ouderenfonds bij een presentatie van René Wormhoudt over nieuwe, verantwoorde vormen van bewegen voor ouderen. Zo kwam ik nog meer in aanraking met OldStars sport. Een bekende van mij wilde onze hockeykantine gebruiken voor zijn OldStars walking football team. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar vond het meteen interessant.” “Johan en ik spraken over de mogelijkheden om bij onze vereniging ook OldStars walking hockey te introduceren. Daarna gingen we met een kleine projectgroep enthousiast aan de slag. In september 2019 resulteerde dat in een Clinic Walking Hockey verzorgd door Bovelander Clinics.

Dat was echt een vliegende start. We hadden ongeveer dertig deelnemers.” Alecto probeert voortdurend nieuwe dingen uit. “Zo zijn we op initiatief van het
Ouderenfonds, samen met de voetbalvereniging RCL en de welzijnsorganisatie Incluzio eind vorig jaar gestart met het project De Derde Helft. Dat sloeg meteen
aan. Samen met OldStars walking hockey geeft zoiets mooi wat reuring op de donderdagochtend”, aldus Koos.

Sloep

Zelf kan hij door blessures niet meer hardlopen, maar lopend een sport beoefenen gaat nog wel. “Daarom ben ik ook zo blij met ons OldStars walking hockeyteam.
Ja, mijn agenda zit behoorlijk vol, maar ik houd van druk zijn. Rust vind ik op het water, lekker varend met onze sloep.”

 

Terug naar nieuws

OldStars gebruikt cookies om je bezoek aan onze website persoonlijker te maken. Er worden ook cookies door derden aangemaakt voor technische, analytische en marketingdoeleinden. Meer informatie hierover is terug te vinden in onze privacyverklaring.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.