Nieuws
v.v. Steenwijk verwelkomt OldStars walking football

Woensdagochtend 6 maart 2019. 25 personen verzamelen zich in de kantine van voetbalvereniging v.v. Steenwijk. Allen nieuwsgierig naar OldStars walking football. Gekomen op uitnodiging van de club, Sociaalwerk de Kop en het Nationaal Ouderenfonds.

Dopamine door gras
Alle ingrediënten van een OldStars walking football kick-off passeren de revue. Koffie, het voorstellen van de betrokkenen en uitleg over de landelijke opzet. Het gaat echter pas leven als belangstellenden het gras kunnen ruiken. Binnen de OldStars-wereld is bekend dat het ingrediënt gras wonderen doet. Het maakt het stofje dopamine vrij bij ouderen waardoor spontaan glimlachen ontstaan.

Hulptroepen uit Friesland 
Op het gras volgt een sportieve demonstratietraining onder begeleiding van gasttrainers Marcel Frankena en Jens Dijkstra. Noemenswaardig is dat een aantal OldStars van Harlingen en Cambuur Leeuwarden, die nu een aantal maanden in training zijn, de oversteek maken om bij v.v. Steenwijk eenieder wegwijs te maken in de geheimen van het OldStars spel. Kennis delen, ontmoeten, bewegen en samen lol maken. Daar gaat het om, merken alle belangstellenden. Na verschillende spelvormen op het hoofdveld van sportpark de Nieuwe Gagels, komen de deelnemers toch enigszins bezweet en voldaan van het veld.

Vrouwen
Wat opvalt aan de groep van 25, is de aanwezigheid van een grote groep vrouwen. Kartrekster Hilda Knol is hier de oorzaak van. Zij heeft als doel om een groep vrouwen bij elkaar krijgen en samen OldStars walking football te gaan spelen. Hilda is tevreden met het aantal vrouwen dat vandaag aanwezig is. “Een heel mooie start. Geweldig dat enthousiaste zestigplusvrouwen meedoen,die voor het eerst van hun leven voetballen. Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te leren.”

Niet alleen Hilda is enthousiast over het aantal vrouwen dat is komen opdagen. Ook Sandra Lampe, buurtwerker sport namens Sociaalwerk de Kop, is enthousiast. “Zo mooi om te zien hoe de dames die hun debuut maakten in de sport deze training beleven. Ik kijk, net als hen, al uit naar woensdag 13 maart, wanneer we weer met elkaar samenkomen.”

Vervolg
Een kick-off staat in het teken van de toekomst. Tijdens de lunch is woensdag 13 maart veelvuldig genoemd, de startdatum van de eerste training. Bestuurslid Klaas Busscher uit zich tijdens de derde helft positief over de dag. ““Ondanks de weersomstandigheden, heb ik elke deelnemer positief verrast zien worden. Het spel heeft zoveel potentie om uit te groeien tot iets wat niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Hopelijk zien geïnteresseerden dit zelf ook snel in.”

Lokale ondersteuning
De start van het OldStars-project bij v.v. Steenwijk krijgt ondersteuning van de lokale partner Espria. Geïnteresseerde deelnemers en maatschappelijke organisaties kunnen voor het initiatief contact opnemen met Klaas Busscher, communicatie@vvsteenwijk.nl.

Zie voor een mooie actiefoto, de volgende link:
https://www.steenwijkercourant.nl/sport/actueel/996803/-het-valt-niet-mee-om-niet-te-rennen-.html?fbclid=IwAR3MYmRLQogZkWEnbxJ7xEQxfq0DJY_hMPzCykiBHwY0-CPK7sevxqQs7PQ&harvest_referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F

 

v.v. Steenwijk kick-off

v.v. Steenwijk kick-off

Overig nieuws
Toon meer nieuws