fbpx

Veel enthousiasme tijdens groepsgesprekken ‘OldStars ten tijde van corona’

“Blijf bewegen. Ik zou eigenlijk veel meer mensen van dat bankstel willen hebben. Dat is de missie. En volgens mij wordt dat alleen maar meer aangezet door corona”.

OldStars Sport beoefenen tijdens de coronamaatregelen, hoe geef je dat vorm? Dat vroegen onderzoekers Kirsten Gutter en Vicky Dellas van het Mulier Instituut dinsdag 29 september en woensdag 30 september aan 14 trainers en clubmanagers van Walking Football en Walking Hockey. Verdeeld over vier groepen zijn zij met elkaar in gesprek gegaan over de gevolgen van de coronamaatregelen voor OldStars. Ze deelden hun ervaringen met OldStars tijdens de lockdown, de eerste fase van weer mogen sporten op 1.5 meter afstand en op dit moment.

OldStars deelnemers zijn blij om weer op het veld te mogen staan. Waar een regenbui eerder reden gaf om binnen een potje te kaarten, blijven deelnemers nu fanatiek hockeyen, aldus een van de trainers. Daarnaast is het gezelschap dat OldStars biedt gemist door het ontbreken van toernooien en het kopje koffie voor of na een training. Om in beweging te blijven en contact met elkaar te houden zijn er ten tijde van de lockdown alternatieve activiteiten georganiseerd in de vorm van wandelgroepen of online trainingen. Uit het enthousiasme tijdens de gesprekken bleek bovendien dat onder trainers de behoefte bestaat om onderling ervaringen over corona én bredere OldStars zaken uit te wisselen. Trainers hebben dan ook contactgegevens uitgewisseld om met elkaar in contact te kunnen blijven.

De gesprekken vonden plaats in het kader van een nog lopend onderzoek naar de gevolgen van de coronamaatregelen voor deelname aan OldStars. Dit onderzoek voert het Mulier Instituut uit voor en in nauwe afstemming met het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van dit onderzoek is om ervaringen, behoeften en belemmeringen van OldStars deelnemers en trainers te verzamelen waarmee het Ouderenfonds rekening kan houden in het vormgeven van OldStars aanbod.

Kirsten Gutter en Vicky Dellas willen alle trainers en clubmanagers hartelijk bedanken voor hun enthousiasme! De resultaten van dit onderzoek worden naar verwachting eind dit jaar gepubliceerd.

Terug naar nieuws