Verhaal
De eerste Rotterdamse OldStar-meeting

De geur van vers gemaaid gras, het krijt aan de schoenen en modder aan de broek… Die tijd is voorbij voor de meeste zestigplussers met een voetbalverleden. Maar de wedstrijdspanning als je je geliefde tenue aantrekt, het enthousiasme als het balletje weer rolt, het fanatisme als de tegenstander een doelpunt op de schoen heeft, de honger naar de bal als je meters vrij staat en de smaak van het welverdiende biertje achteraf… die kun je als voetbalveteraan gewoon nog beleven! OldStars walking football wint steeds meer harten waar het voetbalvlammetje eeuwig brand. Onder de noemer OldStars weten oude en nieuwe voetbalvrienden elkaar te vinden.

Een CDA-gelegenheidsteam
Aangejaagd door het Nationaal Ouderenfonds werd op vrijdag 16 maart de eerste Rotterdamse OldStars-meeting georganiseerd. Vijf teams van clubs uit de regio Rijnmond en een gelegenheidsteam van het CDA kruisten de sportieve degens op Sportpark Faas Wilkes.

Over OldStars gesproken… Op het kunstgras van XerxesDZB beleefden zowel langer lopende als kersverse teams dat een lekker potje voetbal nog steeds mogelijk is. Slidings zijn inmiddels verboden, de bal moet laag blijven en er mag niet gerend worden. Toch zorgen inzicht, samenspel, techniek en balletjes op maat nog steeds voor echt voetbal.

Meedoen is winnen
De zes teams kwamen elkaar allemaal tien minuten tegen in een volledige poule. In elke wedstrijd is gescoord. Elk team heeft minimaal één keer gewonnen. Iedereen deed zijn/haar best om echt alleen te lopen. Elke spelleider heeft toch een paar renners terug moeten fluiten. Na elke wedstrijd werden vele handen geschud en complimentjes uitgedeeld. Sportiviteit staat hoog in het OldStars vaandel. De gezelligheid en de beweging doen wonderen voor de deelnemers van boven de zestig. Meedoen is winnen!

De volgende gastheer
Het kersverse team van gastheer XerxesDZB, met Rotterdamse wethouder van onderwijs, jeugd en zorg Sven de Langen als dispensatiespeler, leerde deze tak van sport kennen. Samen met VVOR, het andere zestal uit Rotterdam Oost, werd besloten dat het spelen van de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats liever uitgesteld werd. De teams hopen elkaar vaker tegen te komen. Team CDA speelde geen politieke spelletjes en eindigde gedeeld derde, zoals het een middenpartij betaamd. De derde plaats werd gedeeld met v.v. Hillegersberg, dat de meeste voetbalvrouwen mee had en waar de oudste speler (82) zijn kunsten vertoonde.

Het grote Feyenoord, dat wekelijks traint en al vele toernooien speelde, speelde met beide teams nog één keer tegen elkaar voor de bovenste plek. Het moge duidelijk zijn dat Feyenoord won. Zij mochten daarom met de kampioensschaal bitterballen rond in de kantine, waar de derde helft ingeluid werd met een luid applaus voor spelleiders Jan, Koos en Ton. En met de mededeling dat v.v. Hillegersberg de volgende gastheer is.

Veel spelplezier
De organisatie kijkt terug op een prachtige aftrap van heel veel aanstaande sportieve ontmoetingen in de regio Rijnmond. Het Nationaal Ouderenfonds, Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam wensen alle OldStars heel veel spelplezier en gezelligheid in de winter van hun voetbalcarrière.

Het kersverse team van gastheer XerxesDZB, met Rotterdamse wethouder van onderwijs, jeugd en zorg Sven de Langen als dispensatiespeler

Dit artikel is onderdeel van het project ‘Met OldStars de regio in’. Het draagt bij aan de doelstelling van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en Nuts Ohra.

Tekst: Jobjan Blonk

Verhalen
Toon meer verhalen