Verhaal
OldStar in the picture: Paul van Wijk (64) – VVOR

“Ik ben helaas afgekeurd en al een poosje niet meer werkzaam. Maar he, precies wat ze zeggen bij Hendrik Groen. Oud, maar nog niet dood. Veel sporten kan ik inmiddels niet meer, OldStars walking football kan ik nog wel en daar ben ik echt blij mee.”

Markt Rotterdam Alexander
Paul van Wijk (64) is een speler van het eerste uur bij de OldStars van de Rotterdamse club VVOR. “Ik liep een keer op de markt in Rotterdam Alexander. Toen stapte de voorzitter van VVOR op me af met een flyer. Hij zei: Deze sport, walking football, lijkt me echt iets voor jou. En hij had gelijk, dit is precies wat voor mij.”

Longoperatie
Het is niet vanzelfsprekend dat Paul op de velden actief is. “In 2014 hebben ze bij mij een stukje long weggehaald. Om die reden kan ik niet lang stevig doorlopen. Maar als ik moe ben ga ik toch gewoon op goal staan?! Echt, ik ben misschien wel fysiek niet de meest fitte, maar met deze sport kan ik prima meedoen.”

1 groot genieten
“Ik voetbalde in het verleden altijd al. Na het bekijken van de flyer zei ik al snel tegen mijn vrouw: ‘Ik doe hier aan mee’. Tot nu toe heb ik er nog geen seconde spijt van. We zijn nu 2 tot 3 maanden bezig, en het is een groot genieten. Donderdag is voor ons allemaal een dag om naar uit te kijken.”

Onbekenden worden bekenden
“Het mooie is dat niemand van de groep elkaar van te voren kende”- vervolgt Paul zijn verhaal. “Bij de eerste kennismaking hebben we elkaar voor de eerste keer ontmoet. Inmiddels hebben we een app-groep waarin we heel wat aflachen. Dat ouwehoeren voor, tijdens en na de training, dat is echt van grote waarde!”

Potentieel voor aanwinsten
“Helaas zijn we nog maar met 7 personen. Daar moeten er echt nog wat bijkomen. Ik snap ook niet waarom er niet meer spelers warmlopen voor OldStars walking football. Rotterdam Alexander en Rotterdam Ommoord zijn grijze wijken; daar wonen veel ouderen. We flyeren overal, echt, ik snap dus niet waarom we op 7 blijven steken. Die saamhorigheid die ik ervaar tijdens en na het spelletje, dat gun ik iedereen. Ouderen moeten niet verzuren in hun eigen woning. Ik roep ze daarom op om gewoon een keertje mee te doen. Laat de wind in je haren wapperen!”

Woon je in Rotterdam en wil je ook weleens ervaren waar het enthousiasme voor OldStars walking football vandaan komt? Kom eens kijken bij VVOR!

Paul van Wijk

Paul van Wijk

Verhalen
Toon meer verhalen