Verhaal
OldStar in the picture: René Duchatteau (60), Heracles

Met zijn imposante postuur zou René Duchatteau ook makkelijk een oud bokser kunnen zijn. Het tegendeel is waar, de Almeloër heeft het grootste deel van zijn leven gevolleybald. “Sinds mijn jeugd heb ik gevoetbald, ongeveer tot mijn 18e. Maar ik liet me niet zo makkelijk aan de kant zetten waardoor ik er vaak werd uitgestuurd. Toen ik voor mijn gevoel vaker naast dan in het veld stond, ben ik maar gaan volleyballen.”

Inmiddels is de voormalig KPN medewerker (‘eerst de PTT he’) na 39 dienstjaren met pensioen. Via een advertentie in de krant hoorde hij van OldStars. Als geboren en getogen Almeloër heeft zijn hart altijd bij Heracles gelegen. De kans om met OldStars bij Heracles te voetballen greep hij dan ook met beide handen aan. “Het is mooi om op zo’n manier ook wat dichter op het vuur te zitten.”

Ondanks dat hij vanaf de start van het OldStars bij Heracles ‘bij de selectie’ zit, heeft hij nog weinig kunnen spelen. Bij de derde training ging het mis; een zweepslag gecombineerd met een afgescheurde achillespees heeft Duchatteau maanden aan de kant gehouden. Desondanks heeft hij geen enkele training gemist. “Het is een teamsport, je hebt een band met elkaar. Het is belangrijk dat je deel uitmaakt van de groep, ook al ben je niet in staat om zelf te trainen. Ik heb geassisteerd met het geven van de trainingen en ook meegeholpen met het coachen. Dat is het mooie aan OldStars, je bent met elkaar maar je bent er ook voor elkaar.”

Verhalen
Toon meer verhalen