Verhaal
OldStar in the picture: Egbert Koersen (57)- PEC Zwolle

OldStars walking football is een programma dat gericht is op 60-plussers. Er zijn echter ook een paar spelers op de Nederlandse velden te vinden die buiten deze doelgroep vallen. Eén van hen is Egbert Koersen (57). Dat Egbert ondanks zijn leeftijd tóch mee mag doen is niet zonder reden.

Het chronologisch verhaal van Egbert
“Laten we bij het begin beginnen”- begint Egbert te vertellen. “In 2012 is mijn aorta verwijderd. Ik was voor de operatie vaak duizelig. Duizeligheid die maar bleef doorgaan. Op een gegeven moment ben ik naar de dokter gegaan. De dokter hoorde toen iets wat niet klopte. Hij maakte een echo en belde vervolgens meteen de ambulance. Normaal gesproken is je aorta 3 centimeter dik. Die van mij was 8 centimeter.”

Weer een operatie
“Na een week kon ik geopereerd worden en kreeg ik een hartklep. 1,5 jaar later bleek deze ingreep niet voldoende te zijn geweest en moest ik weer onder het mes. Toen kreeg ik een kunstmatige hartklep.”

Alleen revalideren
“Ik moest ongeveer 12 weken revalideren in een afdeling van het ziekenhuis. Na die 12 weken moest ik het zelf doen. Dan moet je zelf actief blijven bewegen, bijvoorbeeld door een rondje te gaan lopen of fietsen. In je eentje dit soort dingen doen werkte alleen niet echt stimulerend voor mij.”

Twijfel
“Op een gegeven moment dacht ik, misschien wil ik wel weer op voetbal. Ik heb vroeger altijd gevoetbald. Maar ja, je bent alweer wat ouder. En ik had 2 hartoperaties achter de rug. Ook al mocht ik alles weer doen van de arsten, ik twijfelde.”

Toeval
“Via een oproep in een lokaal krantje las ik toen over OldStars walking football bij PEC Zwolle. Na mijn operaties werd de woensdag mijn vaste vrije dag. Toevallig spelen de OldStars van PEC Zwolle ook op woensdag. Toen is het balletje (letterlijk) gaan rollen.”

Op mijn plek bij PEC
“Inmiddels speel ik alweer ruim een jaar bij de OldStars van PEC Zwolle. Het leukste eraan vind ik dat we in een leuke groep samen bewegen. In je eentje een rondje lopen omdat het moet van het ziekenhuis, is nogal wat anders dan in een groep samen het spelletje te spelen dat je het liefst doet. En na mijn operaties is walking football, voetbal op een aangepast tempo, ideaal. Ik ben helemaal op mijn plek bij de OldStars van PEC!”

Moet jij ook revalideren en heb je geen zin om alleen rondjes te lopen? Zoek een club in de buurt!

Egbert Koersen

Egbert Koersen

Verhalen
Toon meer verhalen