Verhaal
OldStar in the picture: Gerrit Klein Wolt (76) – Sportclub Enschede

Sportclub Enschede speelde in het verleden op het allerhoogste niveau van Nederland. Een aantal spelers van de huidige OldStars speelden toen al bij de club. Bij de koffie kijken de spelers nog wel eens terug op die tijd. Het levert fantastische verhalen op, die in leven blijven door het spelletje waarmee het ooit allemaal mee begon. OldStars-speler Gerrit Klein Wolt voetbalde ook in deze fantastische tijd en loopt rond met een fantastische anekdote.

Het balletje kan raar rollen
Langs de kant bij de velden van Sportclub Enschede begint Gerrit te vertellen. “Het is alweer een poosje geleden, maar we maakten hier van alles mee. Zelf zat ik bijvoorbeeld in het team met Abe Lenstra. Het mooiste gebeurde echter een keer op een training.”

“Op een gegeven moment werd ik tijdens de training aangesproken door mijn trainer. Hij zei: ‘Gerrit zet even een klein 1-tegen-1 veldje uit’. Zo gezegd, zo gedaan. Ik moest het opnemen tegen een knulletje van vijftien. Geen idee wie het was. De oefening was een soort van test. Na een poosje was het genoeg en hadden de trainers voldoende gezien. Na de training vroeg ik aan de trainer ‘Wie was die jongen?’ Hij antwoordde: ‘Ene Johan. Johan Cruijff.’ Te licht bevonden voor Sportclub Enschede. Een jaar later spelend in Ajax 1…”

Nieuwe heup
Tegenwoordig voetbalt Gerrit bij de OldStars. “Sinds 2003 heb ik een nieuwe heup. Ik moet voorzichtig zijn. Dit spelletje, walking football, is daarom perfect voor mij. De bal mag niet hoog komen en je mag elkaar niet raken. Ik houd het ervan, want het is een tactisch spelletje. Het mooiste vind ik het echter het nazitten. Dan vertellen we de mooie verhalen en kijken we terug op een geweldige tijd.” Dit jaar is Gerrit 64 jaar lid van Sportclub Enschede. “Op deze manier kan ik nog wel even door gaan. Als het ècht niet meer gaat, dan kan ik altijd nog verhalen blijven vertellen.”

Wil jij weten of OldStars ook iets voor jou is? Stel je vraag aan info@oldstars.nl!

Gerrit Klein Wolt

Gerrit Klein Wolt

Verhalen
Toon meer verhalen