Verhaal
OldStar in the picture: Han Steenbeek (63) – sv Charlois

“Tot nu toe was het elke vrijdag polonaise in de kleedkamer. Op de hele club praten de mensen over onze derde helft. Het leverde ons zelfs al meerdere aanmeldingen op.”

Han Steenbeek (63) speelt sinds 3 weken bij de OldStars van sv Charlois uit Rotterdam. “Met Charlois zijn we pas net begonnen. Twee jaar geleden probeerde ik OldStars walking football al op te zetten. Zonder succes. Nu hebben we mede door het enthousiasme van Raymon Schimmel al een mooie groep. Tegen alle verwachtingen in hebben we inmiddels 15 OldStars. En er komende steeds meer aanmeldingen bij!” vertelt Han enthousiast.

Multiculturele groep
Rotterdam is een stad met vele nationaliteiten. Dit is terug te zien is bij de OldStars van sv Charlois: “In ons team spelen 2 Turken. Het zijn fantastisch gasten! Ze doen met alles vol overtuiging mee. We hebben dus een multicultureel team, haha!” lacht Han.

Kleedkamerhumor
“Na 23 jaar voetbal ik nu weer. Voor mij was de kleedkamerhumor de belangrijkste reden om terug te keren op de velden. Ondanks dat je ouder bent, verandert deze humor nooit. Het is net als vroeger. Geweldig om dat nu weer te ervaren.”

Actief op de club
Han Steenbeek is niet alleen speler bij de OldStars van sv Charlois. Hij is tevens een actieve vrijwilliger. “We hebben een levendige club. Naast alle voetbalactiviteiten organiseren we nog veel meer. Zo organiseer ik een kerstklaverjastoernooi. De jongeren ‘kennen’ dat spel niet, maar voor de ouderen is dit een leuke activiteit.”

Half 1
De OldStars maken binnen de club al flink naam. Niet per se vanwege de voetbalkwaliteiten, wel om de derde helft. Han vertelt: “Op vrijdagavond spelen we een uurtje walking football. Daarna stellen we het omkleden zo lang mogelijk uit in de kleedkamer. Afgelopen vrijdag waren we om 8 uur klaar. Daarna ging de muziek aan in de kleedkamer. Met bittergarnituur in de hand kwamen er meerdere polonaises op gang. En pas om half 1 verlieten we de club. De perfecte manier om de week af te sluiten!”

Mis jij ook de kleedkamerhumor? Meld je aan bij jou OldStars walking football team in de buurt!

Han Steenbeek (63) sv Charlois

Han Steenbeek (63) sv Charlois

Verhalen
Toon meer verhalen