Verhaal
OldStar in the picture: Peer Schats (64) – Rood-Wit Veldhoven

Wie Peer Schats zegt, zegt OldStars. En vice versa. De geboren en getogen Veldhovenaar is een ware OldStars walking football pionier. Het voetballen is Peer met de paplepel ingegoten: al op 5-jarige leeftijd was hij als klein knulletje op de voetbalvelden te vinden. Nu is Peer 64 jaar en ademt hij nog steeds voetbal.

Sportman
“Eigenlijk mocht ik nog niet voetballen op die leeftijd…” blikt Peer terug. “Maar mijn vader had bij de inschrijving gezegd dat ik 6 was, anders mocht ik niet meedoen. Tot mijn 18e heb ik gevoetbald, toen ben ik gestopt. Want ik moest met ouwe lullen voetballen, althans, dat waren ze in mijn ogen. Dus toen stortte ik mij op tennis. Ik ben altijd vrij sportief geweest en houd van sport. Ik deed vroeger nog aan hockey, heb twee keer de halve marathon gelopen en het leek me ook een goed idee om onvoorbereid aan de triatlon deel te nemen.”

OldStars Rood-Wit Veldhoven
En toen vond Peer het tijd voor de overstap naar OldStars walking football. “Drie jaar geleden ben ik begonnen bij de OldStars van PSV. We mochten daar een jaar blijven, maar erna moest OldStars ondergebracht worden bij een amateurclub. Rood-Wit Veldhoven was heel enthousiast, dus daar konden we makkelijk een ingang vinden. En zo het geschiedde. Met 28 OldStars spelers, waarvan 25 uit Eindhoven, verhuisden we naar Rood-Wit Veldhoven. Inmiddels kent de club 50 leden, wat ons de grootste OldStars walking football club van Nederland maakt! De jongste deelnemer is 59, de oudste is inmiddels 76.” vertelt Peer enthousiast.

Manusje-van-alles
Met zo’n grote club komt ook aardig wat organisatie kijken. Maar gelukkig draait Peer daar zijn hand niet voor om: “Ik zit in de stuurgroep, waarmee we van alles organiseren voor de deelnemers. Oók buiten walking football. Zo rikken we elke week, biljarten we enkele malen per jaar, is er een jaarlijkse fietstocht, een eigen kick-off toernooi en een feestavond. We hebben zelfs een nieuwsbrief die alle leden per e-mail ontvangen. Ook de Facebookpagina loopt als een trein, die ik zelf beheer. Al deze activiteiten zorgen voor een sociale binding tussen de leden. Want daar gaat het uiteindelijk om, het sociale gebeuren. Het is soms meer een vriendengroep dan een voetbalteam!”

Gezelligheid voorop
“Bij ons staat de gezelligheid zeker voorop. We doen van alles samen. Je hebt er ineens 50 vrienden bij. Er is zelfs een band uit voortgekomen, die uit teamleden bestaat. Dat is toch mooi? Natuurlijk is OldStars ook goed voor de gezondheid. Het was even wennen voor mij, als sportieveling. In het begin was ik nog wat te fanatiek in het spel, maar dat leer je wel af. Maar stiekem baal ik soms wel als we een wedstrijd hebben verloren, hoor” knipoogt Peer.

Doe mee!
Heb jij, net als Peer, ook het ondernemersbloed door je aderen stromen? Begin een eigen OldStars walking football club! Natuurlijk word je hierbij uitgebreid geïnformeerd en ondersteund. Lijkt dit je wat? Neem contact met ons op via info@oldstars.nl

Peer Schats (64) incl. quitclaim
Verhalen
Toon meer verhalen