Verhaal
OldStars duo in the picture: Wim Steenis (66) en Gerrie van der Heijden (70) – FC Oss

“60 jaar kennen we elkaar al. 60 jaar staan we samen op het voetbalveld. Door OldStars walking football kan daar nog 10 jaar bijkomen. Straks staan we samen 70 jaar op een voetbalveld. Geweldig toch?!”- Wim Steenis (66)

Uren samen op trapveldje
Wim Steenis (66) en Gerrie van der Heijden (70) zijn allebei OldStars van FC Oss. De bal brengt de mannen al 60 jaar samen. “Je begint als klein kind op het voetbalveldje in de wijk. Daar kwamen we elkaar tegen. Er was geen tv. Er was geen PlayStation of computer. Je had eigenlijk alleen voetbal. Daar hebben we flink wat uren doorgebracht he Gerrie?!”

Voetbalhistoricus
Inmiddels is er wel een tv en een computer, maar is er ook nog steeds de bal. De bal vormt een rode draad in het leven van beide mannen. Voetbaldier Gerrie begint vol passie te vertellen. “Ik verzamel al jaren oude foto’s van voetbal in Oss. Ze hebben mijn collectie zelfs tentoongesteld. Het spelletje kan ik gewoon niet loslaten. Ze noemen mij ook wel een voetbalhistoricus haha.”

Thuis bij FC Oss
Bij FC Oss kunnen beide mannen nog samen hun passie beoefenen. “Het mooie aan FC Oss is dat ze ons echt als onderdeel zien van de club. We voelen ons serieus genomen en spelen op het hoofdterrein. 1 keer in de 2 weken komen we samen en spelen we walking football. Af en toe organiseren we op dezelfde dag een quizje of spelen we tafeltennis. Zolang we maar lekker samen bezig zijn en verhalen van vroeger kunnen delen.”

Samen sparen voor speciale dag
De OldStars groep bij FC Oss is inmiddels flink gegroeid. “We begonnen met een man of 10, inmiddels zitten we op 34 man.”- vertelt Wim. “Uit deze groep vormen een aantal mannen het ‘voorpraat-groepje’. Zij zorgen ervoor dat alle zaken goed geregeld zijn. Ook organiseren zij bijvoorbeeld in de zomer een fietstocht.” Gerrie vult Wim aan. “1 keer in het jaar hebben we een speciale dag. Dan nemen alle mannen de vrouwen mee. We hebben dan een buffetje en spelen dan samen jeu de boules. Iedere maand sparen we met z’n allen voor deze speciale en bijzondere dag.”

Cynisme bestrijden
Gerrie en Wim bestrijden mensen die cynisch reageren op OldStars walking football. “Op verjaardagen praten we vaak over onze sport, walking football. Dan wordt er vaak een beetje lacherig over gedaan. We dagen ze dan uit, kom gewoon een keertje meedoen. Als ze dan eenmaal hebben meegedaan komen ze met hele andere verhalen terug.”

Mensen van bank af halen
Een vriendschap die is begonnen op een trapveldje heeft via walking football een sportief vervolg gekregen. Samen delen de mannen al 60 jaar hun passie voor voetbal, maar dat is niet waar het om draait volgens Gerrie en Wim. Wim legt dat in zijn slotwoorden duidelijk uit. “Kijk, het is fantastisch dat wij samen al 60 jaar samen op het veld staan, maar het gaat niet om ons. Het gaat erom dat wij met onze sport mensen van de bank af halen. Het sociale netwerk dat we samen opbouwen stopt niet na de voetbal.”

Wil jij ook samen vriendschappen opbouwen met de bal als verbindend middel? Meld je aan bij jou lokale OldStars walking football club!

Wim (links) en Gerrie (rechts).

Wim (links) en Gerrie (rechts).

Verhalen
Toon meer verhalen