Verhaal
OldStars-speler en promotor Hans Ederveen (64) in the picture

Pet achterstevoren. Pratend met de zachte g. Aan Hans Ederveen, speler van het Roda JC OldStars walking football team, valt direct een aantal dingen op. Hans komt uit het zuiden, maar is geen typische Limburger. Waar Limburgers vaak terughoudend en gereserveerd zijn, is Ederveen dat duidelijk niet. Als Hans eenmaal over OldStars walking football begint te praten dan houdt hij niet meer op.

Enthousiasme
“Ik geloof voor 100% in het concept walking football. Ik snap echt niet dat het er niet eerder was. Voor mij komt het eigenlijk wel goed uit, want ik ben 64 en kan nu volledig meedoen. Op dit moment ben ik er dag en nacht mee bezig. Mijn familie en mijn vrouw staan op 1, daarna komt OldStars.”

Live radio-uitzending
Hans’ enthousiasme komt niet alleen door het spelletje wandelvoetbal. Hij merkt op dat hij met zijn teamgenoten enorm in de weer is op allerlei gebieden uit de maatschappij. “Het is ongelooflijk wat wij allemaal als OldStars team hebben ervaren. We zijn al op tv geweest en ik heb al in een live radio-uitzending gezeten. Dat soort dingen had ik anders nooit meegemaakt. Dat is toch mooi man?!”

8 vlaaien
Hans heeft een duidelijke favoriete dag in de week. “Elke woensdag fiets ik naar het Roda-stadion om een potje te voetballen. Na het voetballen gaan we koffiedrinken, dat is altijd ontzettend gezellig en leuk. Laatst stonden er 8 vlaaien bij de koffie. Toen waren een paar teamgenoten jarig geweest. Geweldig toch?! Ze moeten ons bij Roda JC echt uit het stadion schoppen, anders blijven we de hele dag zitten, haha.”

Hangouderen
Hans vertelt verder, want hij is zoals eerder vermeld weer eens niet te stoppen. “Vaak ben ik pas rond half 1 weer thuis. Dan halen we de vrouwen op en gaan we lekker lunchen bij de IKEA. Met 2 stellen doen we dat. Dat komt uiteindelijk allemaal door OldStars, zo hebben we elkaar leren kennen. En dan lekker hangen in de IKEA. Hangouderen zou je ons ook wel kunnen noemen, haha.”

Elkaar steunen
“We helpen elkaar ook buiten het voetbal om. Zo is er een ernstig zieke in het team. Spelers van het OldStars team van Roda JC bezoeken dan hun teammaatje. Ook sturen we een kaart. Kleine dingen, die laten zien dat we elkaar steunen.”

Hopen op meer tegenstanders
Ederveen wil graag nog iets kwijt over het promoten van walking football : “De sport walking football wil in Zuid-Limburg nog niet goed van de grond komen. Daar baal ik van, want we willen andere teams om tegen te spelen. Meerdere verenigingen in Zuid-Limburg moeten met elkaar gaan samenwerken. Bij veel mensen zit misschien nog een hoop sentiment tussen de dorpen onderling, wat samenwerking in de weg kan staan. Maar als we zo blijven denken dan zal walking football in Zuid-Limburg tot een minimum blijven.”

Promoten door de jeugd
“Het OldStars team van Roda JC denkt een nieuwe methode te hebben gevonden om de sport te promoten. Namelijk de mond-op-mond reclame via jongeren. Wij geven clinics bij amateurverenigingen aan jongeren, dan kunnen ze het zelf ervaren. Het idee achter deze clinics is dat de jeugd enthousiast wordt voor walking football. Als de jeugd enthousiast wordt over OldStars walking football dan vertellen ze dit door aan hun opa/oma. Zo raken hopelijk steeds meer ouderen gemotiveerd om weer te gaan bewegen.”

Hans Ederveen gelooft heilig in dit nieuwe concept. “Andere OldStars-teams uit Nederland zouden ook de jeugd moeten inzetten. Op deze manier kunnen we de eenzame ouderen bereiken.”

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van OldStars-speler Hans Ederveen? Meld uzelf aan bij een OldStars walking football team in de buurt!

Hans Ederveen (65) in actie

Hans Ederveen (64) in actie

Verhalen
Toon meer verhalen