Verhaal
Wim Vermeulen als drijvende kracht achter het eerste Antilliaanse OldStars-team

In de Week tegen Eenzaamheid en middenin de Nationale Sportweek vindt de eerste editie van het Multiculturele OldStars walking football-festival plaats. In aanloop naar het evenement in Leeuwarden deelt het OldStars-projectteam een serie verhalen. Vandaag over de zoektocht naar het team met deelnemers met een Antilliaanse achtergrond. Een zoektocht waarin initiatiefnemer Wim Vermeulen een voortrekkersrol vervulde.

Vol motivatie en enthousiasme begon Wim Vermeulen (74) aan het begin van de zomer, vrijwillig, met zoeken naar spelers voor een gedroomd walking football-team. Te bestaan uit Nederlandse 55-plussers met een Antilliaanse achtergrond. Doelstelling: meedoen aan de eerste editie van het Multiculturele OldStars walking football-festival.

De formele route bleek vruchteloos. Sonny Wau, vader van oud-profvoetballers Nuelson en Nyron Wau, zette Vermeulen op het goede spoor. Nu, bijna twee weken voor aanvang van het evenement, is het team compleet.

Draaiende werving
Vermeulen had vandaag met Wilbert Pourier en Roberto Mercera een afspraak op PSV-sportcomplex De Herdgang. Twee belangrijke personen in de werving, waarmee hij in contact kwam nadat hij een telefoontje pleegde met Wau senior. “Na dat telefoongesprek is de werving gaan draaien”, vertelt hij. De gebroeders Wau hadden al eerder aangegeven ambassadeur te willen zijn voor het te vormen team en het OldStars-programma. Vader Wau sloot niet veel later dus ook aan.

De succesvolle route tekent het doorzettingsvermogen van Vermeulen. En de liefde voor de Nederlandse Antillen. Zelf geboren op Curaçao en al meer dan twintig jaar radiomaker voor Caribisch Nederland.

Bijdrage aan OldStars
Hij is bovendien fan, kartrekker, ambassadeur en beoefenaar van OldStars walking football. De opzet ervan bij voetbalvereniging Avanti ’31 in Schijndel kwam mede tot stand door zijn bijdrage en hij heeft een plaats in het onlangs gelanceerde PSV OldStars-ambassadeurs-team.

In samenwerking met Wilbert Pourier (61) uit Eindhoven en Roberto Mercera (62) uit Tilburg organiseerde hij drie weken geleden een kennismaking voor gedreven deelnemers, bij voetbalvereniging Gestel uit de gelijknamige Brabantse plaats. “We brachten toen acht man bij elkaar en daar merkte ik veel enthousiasme voor de vorming van een team.”

Voorbereidingen
Op de Herdgang besprak het gezelschap vandaag de vervolgstappen in de voorbereiding naar Leeuwarden. Voordat ze afreizen naar de Culturele Hoofdstad van Europa volgt nog een training. “Wij kijken uit naar aanstaande zaterdag. Dan gaan we het veld op voor een eerste training, ook dat doen we bij voetbalvereniging Gestel”, vervolgt hij.

Met hulp van de familie Wau, Wilbert Pourier en Roberto Mercera is hij toch succesvol doorgedrongen tot de kern van de Antilliaanse voetbalgemeenschap. Bij de samenstelling van het team heeft hij bovendien hulp gekregen van Johan Annema, landelijk projectleider OldStars walking football voor het Nationaal Ouderenfonds.

Het eerste OldStars walking football-team met deelnemers met een Antilliaanse achtergrond speelt voor de eerste keer tegen andere teams tijdens het Multiculturele OldStars walking football-festival. Samen met tientallen andere culturele achtergronden is het team daar aanwezig om OldStars als spelvorm verder te promoten. Dit evenement staat voor donderdag 27 september in de agenda, in het Cambuurstadion in Leeuwarden.

Wilbert Pourier, Wim Vermeulen en Roberto Mercera op sportpark De Herdgang

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels en FNO.

 

Verhalen
Toon meer verhalen