fbpx

OldStars in de wijk

Anno 2019 zijn er al meer dan 300 OldStars Sport-clubs in Nederland. Deelname aan OldStars Sport spelvormen moet mogelijk zijn bij de sportclub ‘om de hoek’ en binnen enkele jaren net zo gewoon zijn als reguliersportaanbod . Inmiddels zijn er in het land ook enkele voorbeelden van OldStars in de wijk. Deze initiatieven vinden niet zo zeer op de sportvereniging plaats maar juist in de omringende voorzieningen van de wijk, zoals een (kunst)grasveld of een Cruyff Court.

Een verbindende schakel

Niet altijd is een lidmaatschap van een sportvereniging vanzelfsprekend. In sommige gevallen kan de stap te groot zijn. De fysieke afstand tot de vereniging is te groot, de financiële situatie ontoereikend of de ouderen zijn niet bekend met het verenigingsgevoel. De wijk kan in deze gevallen perfect fungeren als verbindende schakel. In iedere wijk zijn pleinen en/of Cruyff Courts: bij uitstek de plekken om ouderen te bereiken en hen in beweging te laten komen

In de hoop zoveel mogelijk ouderen te enthousiasmeren voor OldStars in de wijk, legt het Nationaal Ouderenfonds contact met de diverse verenigingen en gemeenten om samen met hen tot een plan van aanpak te komen. Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Annema: j.annema@ouderenfonds.nl en 06-14443420.

OldStars Walking football clubs en initiatieven (380)

Bekijk alle clubs en initiatieven…

OldStars walking football nieuws

Meer nieuws