fbpx

OldStars walking hockey

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en het Ministerie van VWS houden met OldStars ouderen in beweging en geven ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking hockey bieden wij een aangepaste spelvorm aan voor hockey op latere leeftijd. De naam zegt het al, het is bedoeld voor mannen en vrouwen die niet meer zo goed kunnen of willen rennen. Door Walking Hockey kunnen mensen dus blijven hockeyen en houden ze hun sociale contacten, maar hoeven ze niet te rennen.

OldStars walking hockey is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Wist je dat de spelvorm altijd onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer is? HBij deze spelvorm wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+.

Bovelander clinics organiseert kennismaking met walking hockey door het gehele land

In samenwerking met Bovelander clinics en ambassadeur Floris Jan Bovelander organiseert het Ouderenfonds diverse clinics door het gehele land voor verenigingen en ouderen om kennis te maken te maken met OldStars walking hockey. Bij het OldStars walking hockey clinic is er speciale aandacht voor de visie hockey en bewegen bij ouderen door middel van een kennismakingstraining bij de club voor aanwezige deelnemers onder begeleiding van docenten van Bovelander Clinics. Dit is een training van maximaal 1 uur en 15 min waarbij de kernwaarden van OldStars centraal staan. Op de agenda van OldStars vind je de kalender van OldStars walking hockey clinics.

Opzetten van OldStars walking hockey

Het Nationaal Ouderenfonds biedt verschillende initiatiefnemers ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van OldStars Sport bij een vereniging. De ondersteuning wordt vastgesteld op basis van een intakegesprek en een voorstel tot ondersteuning(ook wel ondersteuningstraject genoemd):

Daarin worden de volgende mogelijkheden aangeboden:

  1. Ondersteuning bij het opstellen van een plan van aanpak in samenwerking met het Ouderenfonds met een duurzaam organisatiemodel.
  2. Het ontwikkelen van communicatie en PR materialen voor de start van OldStars Sport.
  3. De mogelijkheid tot het volgen van een cursus/opleiding voor de begeleider en/of trainer.
  4. Het organiseren van een clinic met het Ouderenfonds op de vereniging via een docent.
  5. Het realiseren van een samenwerking met gemeente en/of welzijnsinstelling.
  6. Initiatiefnemers kunnen in aanmerking komen voor een opstartsubsidie van het Ouderenfonds.

Wil je meer informatie? Mail dan naar: info@oldstars.nl
Zie ook de downloads, onderstaand

OldStars Walking hockey clubs en initiatieven (15)

Bekijk alle clubs en initiatieven…

OldStars walking hockey nieuws

Meer nieuws