OldStars walking hockey

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel houden met OldStars ouderen in beweging en geven ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking hockey bieden wij een aangepaste spelvorm aan voor hockey op latere leeftijd. De naam zegt het al, het is bedoeld voor mannen en vrouwen die niet meer zo goed kunnen of willen rennen. Door Walking Hockey kunnen mensen dus blijven hockeyen en houden ze hun sociale contacten, maar hoeven ze niet te rennen.

OldStars walking hockey is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Wist je dat de spelvorm altijd onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer is? Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+.

Bovelander clinics organiseert kennismaking met walking hockey door het gehele land

 In samenwerking met Bovelander clinics en ambassadeur Floris Jan Bovelander organiseert het Ouderenfonds diverse clinics door het gehele land voor verenigingen en ouderen om kennis te maken te maken met OldStars walking hockey. Bij het OldStars walking hockey clinic is er speciale aandacht voor de visie hockey en bewegen bij ouderen door middel van een kennismakingstraining bij de club voor aanwezige deelnemers onder begeleiding van docenten van Bovelander Clinics. Dit is een training van maximaal 1 uur en 15 min waarbij de kernwaarden van OldStars centraal staan. Op de agenda van OldStars vind je de agenda van OldStars walking hockey clinics.

OldStars walking hockey nieuws

Meer nieuws