Nationale Balkon Beweegdag

Op vrijdag 29 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag! Meld je aan en organiseer een sportief balkon evenement bij een woonzorginstellingen in jouw omgeving. Met je deelname zorg je niet alleen voor een onvergetelijke ochtend voor een groep ouderen, maar maak je ook kans om je initiatief te verzilveren voor de woonzorginstelling. Het leukste, origineelste idee wordt door de VriendenLoterij namelijk extra in het zonnetje gezet met een bijdrage van € 2.000,- voor een sportproduct van Yalp!

Samen met onze ambassadeurs maken we het grootste Balkonfeest van Nederland! Doe je mee?

Aanmelden

Wat is ‘Balkon Bewegen’

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in Corona-tijd waarbij vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin of galerij ook meedoen!

De ‘balkonbeweegsessie’ kan zo ‘aangekleed’ worden zoals de professional of vrijwilliger wil. Denk aan het toevoegen van een bingo of een quiz aan het balkonbewegen. Saamhorigheid en solidariteit staan centraal, met zijn allen maken we er een groot feest van.

Wat is het doel?

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Om 11:00 uur is het landelijke startmoment van de Nationale Balkon Beweegdag!

Waarom aanmelden?

Bij aanmelding ontvang je een toolkit met daarin inspiratie, tips en te personaliseren communicatiemateriaal. Alles om een balkonbeweegfeest te organiseren bij een door jouw gekozen locatie.

Na aanmelding:

 • Maak je kans op een bijdrage ter waarde van € 2.000,-, namens de VriendenLoterij, voor een sportproduct van Yalp voor de door jou gekozen balkon locatie
 • Ontvangen de eerste 25 aanmeldingen een pakket met shirts voor de deelnemers
 • Beweegleiders maken kans op een mooie, nieuwe sneakers, aangeboden door PUMA Benelux. Tot de voorraad strekt. Geef je schoenmaat op bij aanmelden!
 • Nemen wij mogelijk contact met je op om een bekende ambassadeur op jouw balkonfeest te verwelkomen.
  Bekijk onze ambassadeurs hieronder om te zien wie er meedoen

Hulp nodig bij het vinden van een woonzorginstelling, ambassadeur en professionals in jouw omgeving? Neem dan contact met ons op. Samen met onze partners helpen we je verder.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en/of ideeën ten aanzien van het balkonbewegen, om te delen met de rest van Nederland. Deel jouw ervaringen met ons!

Aanmelden

Ambassadeursteam

Onze ambassadeurs zetten zich graag in voor de ouderen in Nederland en vergezellen jou graag om jouw balkon beweegsessie een extra feestelijk tintje te geven. Na jouw aanmelding nemen we mogelijk contact met je op om je te koppelen aan één van onze ambassadeurs.

Dit zijn onze ambassadeurs en meewerkende organisaties:

Hoe het werkt

 • Stap 1. Meld jouw initiatief aan. Aanmelden is gratis. Met jouw aanmelding zal je worden meegenomen worden in de planning. De ambassadeurs werken belangeloos mee.
 • Stap 2. Ontvang de bevestigingsmail en laat je inspireren door onze toolkit met voorbeelden en te personaliseren communicatiemateriaal.
 • Stap 3. Het is dus mogelijk dat je, na jouw aanmelding als initiatiefnemer, bezoek krijgt van een ambassadeur. Wij nemen contact met je op voor een eventueel bezoek met een ambassadeur. Houd in je eigen planning rekening dat jouw activiteit om 11:00 uur moet starten.
 • Stap 4. Tijdens de activiteit maken wij gezamenlijke sfeerbeelden en delen wij deze op lokale, regionale en landelijke platformen.
 • Voor vragen/opmerkingen neem contact op met: balkonbewegen@oldstars.nl

(C) GDandP – Graphic Design and Photography

“Het samen bewegen levert zoveel stralende gezichten op!”

“De oudere mensen zijn veel alleen en krijgen op deze manier de mogelijkheid om weer samen te komen. De emoties komen los door het bewegen en de muziek die aanspreekt. Mensen zijn echt tot tranen toe geroerd.”   (Jos Kooijman, Buurtsportcoach Senioren De Ronde Venen)

Partners