Ga naar de inhoud

De Derde Helft

Wat is De Derde Helft?

Tijdens De Derde Helft organiseren sportverenigingen in samenwerking met ouderen activiteiten in hun clubhuis of kantine, zoals dansavondjes, computerles, yoga, stand up comedy- en literatuuravonden. Zo wil het Ouderenfonds 55-plussers de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven.

Meebeleven
Onder ‘meebeleven binnen de sportvereniging’ vallen activiteiten waarbij ouderen samen iets moois maken. Dit kunnen activiteiten zijn die niet overal mogelijk zijn, maar afhankelijk van de locatie zijn. Denk hierbij aan muziek maken en samen koken.

Meedoen
Activiteiten binnen dit thema zijn doorgaans gemakkelijk om te organiseren, zoals spellen en bewegen. Hierbij kan gedacht worden wandelen, fietsen, biljarten en bridgen.

Meehelpen
Veel ouderen willen ook als vrijwilliger aan de slag wilt, want dat levert namelijk heel veel op. Een goed gevoel, een prachtig netwerk, kennis en ervaring en, niet te vergeten, een heel mooie vereniging. En samen is het vaak nog leuker!

Meeleren
Deze activiteiten bestaan voornamelijk uit cursussen. Hierbij kan gedacht worden aan een cursus valpreventie, EHBO-cursus en computerles.

Samen genieten
Tijdens De Derde Helft kunnen er allerlei activiteiten worden georganiseerd waarbij ouderen niks anders hoeven te doen dan kijken, luisteren en genieten. Denk hierbij aan een tentoonstelling of muziekoptreden.

De Derde Helft in de maatschappij

De Derde Helft wordt financieel ondersteund door de Vriendenloterij. ‘’Door dit project te steunen hopen wij dat meer 55-plussers lid worden van een vereniging of actief worden als vrijwilliger en zo mee blijven doen in de maatschappij.”

  • Activiteiten in de sportkantine
  • Vóór en dóór ouderen
  • Voor alle 55+ers in de wijk
  • Van sportief tot creatief, alles kan
  • Blijf betrokken bij de club

Bent u geïnteresseerd om De Derde Helft te organiseren of wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord privacy*
* verplicht veld