Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de meest gestelde vragen over OldStars

Vragen over OldStars beweegvormen? Hopelijk vind je hier alle antwoorden. Zo niet, neem dan contact met ons op via oldstars@ouderenfonds.nl

Over OldStars

Welke beweegvormen kent OldStars en waar kan ik hier informatie over vinden?

OldStars kent veel verschillende beweegvormen. Ga naar de homepagina en blader door alle beweegvormen heen of kijk op onze kaart welke beweegvormen er bij u in de buurt zijn. Iedere beweegvorm heeft een eigen pagina waar u alle informatie kunt vinden.

Wat is het gedachtegoed van OldStars?

OldStars is er voor iedereen die wil blijven bewegen. Wij zijn er van overtuigd dat er altijd een beweegvorm is die past. Beginners en sporters ontmoeten elkaar bij OldStars en beleven meer gouden momenten. Want blijven bewegen doe je samen. Lees het hele gedachtegoed.

Wie zijn de partners van OldStars?

Dankzij de steun van belangrijke sponsoren en partners kan OldStars zich inzetten om iedereen een leven lang samen te laten bewegen. Ga naar onze partnerpagina voor een overzicht van alle partners.

Wie zijn de ambassadeurs van OldStars?

OldStars heeft verschillende ambassadeurs die bij een beweegvorm aansluiten. Wij zijn erg trots dat zij een bijdrage willen leveren aan OldStars.

Wat doet het Nationaal Ouderenfonds?

OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds is een landelijk goed doel. Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zetten we ons in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt en dat een sterk lokaal netwerk bijdraagt aan het voorkomen van eenzaamheid.

Hoe kan ik OldStars steunen?

Wilt u OldStars steunen? Dat kan! Als u zich in wil inzetten voor OldStars kunt u een kijkje nemen op onze pagina voor professionals of neem contact op via oldstars@ouderenfonds.nl.

Geen tijd om te helpen, maar toch een bijdrage leveren? Klik hier om te doneren. Met uw gift kunnen we nog meer OldStars initiatieven opstarten en 65-plussers samen in beweging brengen.

Hoe werkt OldStars samen met sportbonden?

OldStars wil samen met sportbonden zoveel mogelijk 65-plussers laten bewegen. Met het uitbreiden van het bestaande beweegaanbod voor 65-plussers proberen we gezamenlijk deze doelgroep in beweging te krijgen. In samenwerking met sportbonden kunnen we de beweegvormen verder ontwikkelen en verspreiden. Zo kan er goede begeleiding worden neergezet. Neem een kijkje bij onze partners voor een overzicht van alle sportbonden.

Waar vind ik nieuws en verhalen over OldStars?

Ga naar onze nieuwspagina of scroll naar beneden op de homepagina om op de hoogte te blijven van de laatste verhalen en het laatste nieuws.

Waar kan ik mij inschrijven voor de OldStars nieuwsbrief?

Wat leuk dat u op de hoogte wil blijven van alle OldStars activiteiten. U kunt zich onderaan de homepagina inschrijven voor de nieuwsbrief.

Deelnemen aan OldStars

Ik wil deelnemen aan een OldStars beweegvorm. Wat zijn de mogelijkheden?

Leuk dat u mee wilt doen met OldStars! Zoek op onze kaart een vereniging of club bij u in de buurt en neem contact op met de vereniging of club naar keuze. Per vereniging of club kunnen er verschillen zijn wat betreft trainingstijd- en dag, contributie (wel/niet) en lidmaatschap bij de vereniging. De clubmanager van de betreffende vereniging of club heeft antwoord op deze vragen.

Ben ik verzekerd bij OldStars activiteiten?

Ga voor alle informatie over verzekeringen naar oldstars.nl/verzekeringen

Is de groepssamenstelling bij een OldStars beweegvorm gemengd?

De groepssamenstelling is divers. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom, gezien en thuis voelt bij OldStars. Wij maken geen onderscheid in godsdienst, handicap, culturele of etnische achtergrond, gender of seksuele voorkeur.

Is er een OldStars beweegvorm bij mij in de buurt?

Zoek op onze kaart een vereniging of club bij u in de buurt.

Welke evenementen zijn er?

Jaarlijks zijn er regelmatig uitwisselingen, toernooien, kick-offs van diverse OldStars beweegvormen. Kijk in onze agenda voor alle evenementen.

Wat doet OldStars met mijn gegevens?

Uw privacy is voor ons erg belangrijk. Daarom handelen wij volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en gaan wij zorgvuldig om met de door u aan ons verstrekte gegevens.

Voor meer informatie lees ons Privacybeleid.

Hoe meld ik me af bij een OldStars beweegvorm?

Wat jammer dat u OldStars gaat verlaten. U kunt uzelf bij de OldStars club of vereniging afmelden.

Wat is de relatie tussen OldStars en het Athletic Skills Model?

De beweegvormen van OldStars worden ingezet om deelnemers een leven lang te laten bewegen. Daarnaast leveren de beweegvormen een bijdrage aan het behouden van een sociaal, lokaal netwerk. Als basis voor de beweegvormen is er gekozen voor het Athletic Skills Model (ASM). ASM wordt gebruikt om fitter, gezonder en beter in beweging te worden waarbij sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier gecombineerd worden. Lees hier meer over de beweegmethode van OldStars.

OldStars voor professionals

Waar vind ik meer informatie over het opstarten van een OldStars beweegvorm?

Bekijk onze pagina voor professionals voor alle informatie over het opstarten van een OldStars beweegvorm.

Hoe meld ik mijn OldStars initiatief aan?

Leuk dat u een OldStars beweegvorm wil opstarten. Meld uw OldStars initiatief hier aan en bekijk onze pagina voor professionals voor meer informatie over het opstarten van een OldStars beweegvorm.

Hoe werkt OldStars samen met gemeenten bij het opstarten van een OldStars beweegvorm?

Het Ouderenfonds werkt samen met gemeenten om OldStars lokaal aan te jagen en op te starten. Werkt u bij de gemeente en wilt u ook bijdragen aan OldStars? Ga naar onze pagina voor gemeenten voor meer informatie.

Zijn er kosten verbonden aan het inzetten van een tijdelijke OldStars begeleider en/of trainer?

De kosten voor het inzetten van een tijdelijke OldStars trainer en/of begeleider kunnen op verschillende manieren betaald worden. In het plan van aanpak bespreekt de vereniging met het Ouderenfonds of deze ondersteuning nodig is en op welke manier dit gefinancierd kan worden.

OldStars voor trainers en/of begeleiders

Hoe meld ik mij aan als OldStars trainer en/of begeleider?

Wat fijn dat u zich wil aanmelden als OldStars trainer en/of begeleider. Ga naar onze pagina voor trainers en begeleiders en meld u aan. Via onze digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom OldStars.

Kan ik regiovrijwilliger (trainer) worden voor OldStars?

Indien u interesse heeft in een vrijwilligersfunctie bij OldStars kunt u een e-mail sturen naar oldstars@ouderenfonds.nl. Zet hierin een korte motivatie en stuur uw CV mee, aangevuld met uw relevante trainerservaring. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Welke cursussen zijn er voor trainers en/of begeleiders van OldStars?

Om trainers en/of begeleiders handvatten aan te reiken om 65-plussers op een verantwoorde manier met OldStars in beweging te brengen, wordt op initiatief van het Ouderenfonds twee cursussen aangeboden. De opstartcursus, ook wel basiscursus genoemd, en als vervolg daarop eventueel de trainerscursus. Klik hier voor meer informatie over de OldStars cursussen.

Zijn alle trainers en/of begeleiders van OldStars getraind volgens het Athletic Skills Model?

Als OldStars trainer en/of begeleider is het verplicht om een OldStars cursus te volgen.

Krijg ik licentiepunten van de sportbond voor deelname aan de cursussen?

Ja, de ASM en OldStars cursussen leveren voor deelnemende sportbonden licentiepunten op. Hoeveel punten verschilt per bond.