Ga naar de inhoud

De Nationale Beweegweek voor ouderen

De Beweegweek is van 27 t/m 31 mei 2024

Van 27 t/m 31 mei 2024 organiseert het Ouderenfonds met OldStars de Nationale Beweegweek.

De hele week komen we samen in beweging. Ons doel? In elke plaats in Nederland voldoen senioren aan de beweegrichtlijnen. Zo veranderen we het gewone bezoek aan opa in een beweegvisite en roepen wij beweegprofessionals en vrijwilligers op om in hun eigen plaats beweegactiviteiten te organiseren.

Enkele voorbeelden van beweegactiviteiten uit 2023 zijn:

  • Dinsdag 9 mei – Beweegfestival in Roden: 250 mensen proberen OldStars beweegvormen uit
  • Woensdag 10 mei – Vitaliteitsplein in Leiderdorp met beweegactiviteiten én BalkonBewegen
  • Donderdag 11 mei – OldStars Vitaal speldag in een woonzorgcentrum in Meppel

Bij alle activiteiten bewegen mensen en samen halen we de beweegrichtlijnen! Er staat een mooi programma klaar. We starten met een symposium en bewegen de hele week door in heel het land tot en met de beweegvisite van Olga Commandeur op vrijdag 12 mei.

Organiseer jij ook een beweegactiviteit? Wij helpen jou met een digitale toolkit en als je je snel inschrijft ontvang je een t-shirtpakket en/of beweegpakket met beweegbingo en diverse materialen. De inschrijvingen openen weer in maart 2024.

Bekijk hier het programma (2023):

Symposium

MAANDAG 8 mei – We trappen de week af met het symposium ‘Beweegkansen in de leefomgeving van ouderen’. Er worden onderwerpen besproken als veelzijdig bewegen, blijven bewegen bij dementie en het inspireren en motiveren van ouderen.

Volg inspirerende workshops samen met andere beweegprofessionals, zorg- en welzijnsmedewerkers. Meld je aan en blijf op de hoogte!

Organiseer een beweegactiviteit

HELE WEEK 8 t/m 12 mei – Samen organiseren we beweegactiviteiten bij woonzorgcentra en sportverenigingen door heel het land. Meld je beweegactiviteit nu aan!

Elke deelnemende senior die zich bij ons inschrijft tijdens de Beweegweek ontvangt ons gratis magazine Goud en daar bovenop verloten we drie Van der Valk dinerbonnen (t.w.v. 80 euro).

Kick off: grootste beweegvisite met Olga

MAANDAG 8 mei – Senioren komen op deze dag in Utrecht samen in beweging in de ‘huiskamer’ van Olga Commandeur voor een recordpoging stoelendans. Beweeg je ook mee? Meld je nu aan!

Beweegvisite van Olga Commandeur

VRIJDAG 12 mei – Welke senior in jouw buurt verdient een feestelijk bezoek vol beweging? Of beweegt al jaren voor de tv in zijn of haar eentje? Geef die senior nu op! Olga Commandeur gaat op 12 mei op beweegvisite bij de winnaar!

Partners Nationale Beweegweek voor ouderen