Ga naar de inhoud

OldStars Vitaal

Professionals

Bewegen in en rondom woonzorgcentra

Woont u in een woonzorgcentrum of ontvangt u zorg thuis en zoekt u een vernieuwend beweegaanbod? Er zijn steeds meer locaties in Nederland die meedoen met OldStars Vitaal. Vraag uw zorginstelling naar de beweegactiviteiten of beweegadvies op maat.

Bent u een zorgprofessional of activiteitenbegeleider? Met OldStars Vitaal vergroot u het beweegaanbod en -plezier voor ouderen met een zorgvraag. Het woonzorgcentrum zien wij als de centrale locatie waar ouderen bewoners van de locatie of uit de wijk, kunnen genieten van een laagdrempelig, veilig en gevarieerd sport- en beweegaanbod. We creëren lokale netwerken van woonzorgcentra, beweegprofessionals, bewoners en vrijwilligers, die sámen met elkaar in beweging blijven op dagelijkse basis.

Het programma OldStars Vitaal start met een beweegscan om te inventariseren waar kansen liggen in het beweegbeleid. Daaruit volgt advies op maat over gerichte opleidingen en effectieve beweeginterventies. Vanuit het advies komen we tot een beweegprogramma dat in samenwerking met het netwerk uitgevoerd wordt. Dit proces wordt begeleid vanuit OldStars Vitaal.

Dit is OldStars Vitaal

OldStars Vitaal is een totaalpakket voor zorg- en beweegprofessionals die ouderen met een zorgvraag een groter beweegaanbod willen bieden. In het beweegexpertisepakket van OldStars Vitaal bieden wij aan:

Vitaliteitscan

De Vitaliteitscan brengt het beweegbeleid van een zorgcentrum in beeld. Het is een inventarisatie van beweegaanbod en aanpak en signaleert kansen voor optimalisering hiervan. Ook de samenwerking met de wijk, vrijwilligers en medewerkers wordt meegenomen.

Vitaliteitcoach

Onder begeleiding van onze Vitaliteitcoach kan elk woonzorgcentrum het beweegaanbod uitbreiden. De Vitaliteitcoach komt langs bij de zorginstelling en start met de beweegscan. 

Vitaalpakket

Met het Vitaalpakket kan elk woonzorgcentrum ontdekken hoe meer én plezierig bewegen gemakkelijk onderdeel kan zijn van het aanbod. In het pakket zit een beweegbingo, een set beweegideeën en spelmateriaal.

De Nationale Beweegweek voor ouderen

Van 27 tot en met 31 mei 2024 organiseert het Ouderenfonds de Nationale Beweegweek voor ouderen, vol met beweeginspiratie en -activiteiten. Zo vragen we niet alleen aandacht voor bewegen, maar brengen we ouderen ook in contact met beweeginitiatieven én elkaar!

Benieuwd hoe OldStars Vitaal ouderen in en rondom woonzorgcentra in beweging brengt? Denk bijvoorbeeld aan beweegbingo, een innovatie wandelroute (bekijk de video van Walk in the ParQ), duofietsen, biljarten of stoelyoga. Naast gezamenlijke activiteiten en evenementen heeft een OldStars Vitaal traject ook veel aandacht voor het bewegen tijdens dagelijkse handelingen. Zo wordt bewegen echt een onderdeel van elke dag.

Bent u als zorgprofessional of activiteitenbegeleider geïnteresseerd in OldStars Vitaal en de Vitaliteitscan? Vraag een intakegesprek aan en ontdek de mogelijkheden.

Meer informatie over OldStars Vitaal

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Akkoord nieuwsbrief
Hoe kunnen wij u informeren?*